0

20 de locuri pe care le puteți vizita fără a ieși din casă

Am pregătit o listă cu cele mai interesante și populare 20 de locuri pe care le puteți vedea oricând doriți, fără să vă ridicați de pe canapea.

Chiar și fără a ieși de acasă, puteți vizita și admira cele mai frumoase atracții turistice din lume.

Bun venit în Călătoria Virtuală!

 

1. MACHU PICCHU

Machu Picchu este un oraș incaș din secolul al XV-lea situat în Peru. Numeroasele grădini, terase, fântâni și palate creează un peisaj incredibil. Pe vremuri, a fost locuit de 1.500 de oameni și a fost un lăcaș de cult, iar acum este un sit UNESCO.

Puteți face o călătorie virtuală în jurul Machu Picchu aici.

2. MONT SAINT MICHEL

Mont Saint Michel este o insulă înaltă de 78 de metri, situată pe coasta Normandiei din Franța. Statuia Arhanghelului Mihail, amplasată deasupra bisericii, se ridică la 170 de metri deasupra apei, ceea ce face ca locul să fie cu adevărat unic. În fiecare an, insula este vizitată de peste 3 milioane de oameni care, la mareea joasă, trebuie să depășească digul de 1,8 kilometri pentru a ajunge aici.

3. TAJ MAJAL

Taj Mahal este situat în orașul indian Agra și este unul dintre simbolurile iubirii eterne. După ce ați explorat acest mormânt unic aici, trebuie să citiți și povestea de dragoste ce a inspirat construirea acestui edificiu, care este una dintre cele șapte minuni ale lumii.

4. SAGRADA FAMILIA

Sagrada Familia din Barcelona este o biserică spaniolă proiectată de celebrul Antonio Gaudi. Deși construcția bisericii a început în 1882, nu a fost finalizată nici până în zilele noastre. După moartea arhitectului în 1926, alți câțiva arhitecți au preluat proiectul. În ultimii ani, s-au făcut mari eforturi și s-a lucrat intens pentru finalizarea clădirii până în 2026, acest an reprezentând a o suta aniversare a morții lui Gaudi.

Turul îl găsiți aici.

5. VERSAILLES

Acest palat este reședința și sediul regilor francezi, începând cu celebrul rege Soare: Ludovic al XIV-lea. Dimensiunile Palatului Versailles în sine sunt impresionante, iar timpul pe care îl puteți petrece acolo va fi cu siguranță de neuitat. În afară de palat, desigur, nu trebuie să ratați grădinile sale unice, de o frumusețe aparte.

Turul vurtual.

6. ANGKOR WAT

Acest templu hindus din Cambodgia este cel mai mare complex religios din lume. Este format din 250 de clădiri construite în secolul al XII-lea. Angkor Wat însuși face parte din complexul mai mare Angkor Tom și este un loc pe care cineva ar trebui să îl viziteze cel puțin o dată în viața lor. De ce nu acum?

7. SACRE-COEUR

Bazilica Sacre-Coeur, situată pe Dealul Montmartre din Paris, este un loc de întâlnire pentru mulți pelerini, dar și pentru mulți turiști care doresc să o viziteze. Bazilica este frumoasă nu numai pentru locația sa, ci și pentru fiecare mic detaliu pe care aveți ocazia să-l vedeți (aici).

 

8. ACROPOLA

Listată pe lista patrimoniului mondial UNESCO, Acropola din Atena, aflată în Grecia, este un complex cu diferite temple. Partenonul este principalul templu dedicat Atenei Partenos, care este și sfânta patroană a Atenei. Partenonul este considerat o capodoperă a arhitecturii grecești antice și un simbol al geniului grec antic.

Faceți un tur virtual în imprejurările Acropolei din Atena.

9. STONEHENGE

Acest monument este format din 79 de pietre ce ating o înălțime de 9 metri. Până în ziua de astăzi, crearea Stonehenge rămâne un mister. Modul în care pietrele ce cântăreau până la 40 de tone au fost transportate dintr-o carieră, aflată la 130 de kilometri nefiind încă explicat.

Click aici pentru a-l vedea de aproape.

10. TEMPUL LOTUS

Situat în New Delhi, Templul Lotus este una dintre cele mai frumoase clădiri văzută vreodată. Captivează prin simetria și performanțele sale inginerești magistrale și este cea mai vizitată clădire din lume, cu aproximativ 10.000 de oameni care trec pe acolo în fiecare zi, indiferent de lună și de sezon.

Puteți merge către templu aici.

11. STATUIA LUI ISUS HRISTOS

Situată pe muntele Corcovado, la 700 de metri înălțime, statuia lui Cristo Redentor (Hristos Mântuitorul) este orientată cu fața spre oraș, ca și cum ar binecuvânta pământul. În fiecare an, aproape 2 milioane de turiști și localnici vizitează acest loc, urcând în vârful muntelui pentru a face o fotografie la monument, crezând că le va aduce fericire și noroc.

Admirați statuia de aproape aici!

 

12. MARELE ZID CHINEZESC

Cea mai faimoasă atracție a Chinei, Marele Zid Chinezesc, este o oprire obligatorie pentru fiecare călătorie în țară. Considerat o minune a lumii, acest zid are mai mult de 2000 de ani de istorie și se întinde pe peste 3000 de mile în diverse provincii din nordul Chinei, ceea ce îl face una dintre cele mai impresionante clădiri antice de pe planetă.

 

Puteți face o plimbare virtuală aici.

13. BURJ AL-ARAB

Această faimoasă clădire din Dubai este construită pe o insulă artificială. Burj al-Arab este primul hotel din lume care a primit până la 7 stele, deși după standardele oficiale nu există un astfel de număr.

Vizitați-l! Click aici.

14. PALATUL REGAL DIN VARȘOVIA

Inițial, palatul regal a fost reședința conducătorilor mazovieni, iar din secolul al XVI-lea a devenit sediul autorităților primei Republici Poloneze. Cufundați-vă cel puțin pentru o clipă în eleganța, frumusețea și pompozitatea regală ce fac parte integrantă a oricărui complex din palat.

15. KREMLIN

Situat pe malurile râului Moscova, complexul a devenit sediul guvernului sovietic din 1917. Kremlinul este format din multe palate și biserici și necesită mult timp pentru a fi examinat în detaliu, dar fiecare minut merită.

Verificați aici.

 

16. BURJ KHALIFA

Zgârie-norul modern Burj Khalifa de 828 de metri, la finalizarea sa, a dobândit titlul de cea mai înaltă clădire din multe puncte de vedere: cea mai înaltă clădire din lume, cea mai înaltă structură independentă din lume, cea mai înaltă punte de observare în aer liber și cel mai înalt lift din lume.

Uitați-vă aici.

17. CASA ALBĂ

Casa Albă este reședința oficială a președintelui SUA de aproape 200 de ani. Clădirea cu șase etaje este deschisă publicului gratuit și acum este la doar un clic distanță.

18. NOTRE DAME

În urma incendiului din 15 aprilie 2019, Catedrala Notre Dame este grav deteriorată iar o mare parte din acoperiș și interior sunt complet arse, dar aici o puteți vedea în toată splendoarea sa, inclusiv vederea din vârf de unde puteți admira frumoasa panorama a orașului.

19. MUZEELE DIN VATICAN

Muzeele Vaticanului sunt pe lista obligatorie după ce l-ați văzut deja pe Papa. Desigur, atunci când vorbim despre muzee și Vatican, nu putem să nu menționăm cea mai faimoasă operă de artă de acolo – Capela Sixtină a lui Michelangelo.

Puteți face un tur virtual al muzeelor din Vatican aici.

20. PALATUL BUCKINGHAM

Palatul Buckingham, situat în zona Westminster, este reședința principală a monarhului britanic din Londra. Unele dintre cele 600 de camere (apartamente oficiale, sala tronului și Galeria de tablouri) sunt deschise pentru vizite în august și septembrie, când regina este în afara palatului.

 

Va urma….