0

TOP 9: Cele mai interesante locuri din Europa pentru schi și snowboard – Partea a 2a –

Am revenit cu restul de recomandări pentru locuri de mers la schi și snowboarding. 🙂

Mai jos, veți descoperi stațiuni precum Sierra Nevada din Spania sau Muntele Parnassus din Grecia.

6. Munții Cairngorm din Scoția

Parcul Național Cairngorm este situat în Scoția și este cunoscut de ani de zile pentru stațiunile de schi bine dezvoltate. Una dintre ele este Aviemore, unde puteți găsi condiții perfecte pentru sporturile de iarnă – atât pentru începători, cât și pentru iubitorii de schi. Sezonul se desfășoară din decembrie până în aprilie.

Munții Cairngorm, Scoția.

Oaspeții pot profita de aproximativ 30 km de pârtii de schi, 11 telescaune moderne și un parc de zăpadă. Un permis zilnic de schi costă aproximativ 27,75 GBP (aproximativ 33 EUR) de persoană adultă. Cele mai apropiate aeroporturi sunt situate în Aberdeen și Inverness.

7. Pârtiile de schi din Andorra

Andorra oferă peste 300 km de pârtii de schi, parcuri de zăpadă moderne, piscine termale, bucătărie excelentă și facilități turistice impresionante. Principatul însorit Andorra este situat în Pirinei, în partea de sud-vest a Europei. Există mai multe stațiuni de schi bine dezvoltate, care sunt o alternativă interesantă pentru stațiunile populare din Alpi. Acestea includ Grandvalira (aproximativ 200 km de pârtii de schi) și Vallnord (aproximativ 90 km de pârtii de schi).

După ce v-ați distrat pe pârtii și ați gustat mâncarea locală, merită să vizitați împrejurimile, inclusiv orașul vechi Andorra La Vella – cea mai înaltă capitală a Europei. Puteți ajunge acolo cu avionul către Toulouse, Barcelona sau Girona, apoi cu autobuzul spre centrul Andorrei.

Domeniu schiabil, Andorra

8. Sierra Nevada – oază de iarnă în Andaluzia fierbinte

Este unul dintre puținele locuri din Europa în care vă puteți bucura de sporturi de iarnă și puteți mânca fructe tropicale proaspete. Sierra Nevada este un munte din Andaluzia spaniolă, la 3.500 m deasupra nivelului mării. Soarele strălucește aici 300 de zile pe an, ceea ce nu este un obstacol pentru sporturile de iarnă. Principala stațiune de schi este în fermecătorul oraș Pradollano.

Pradollano, Sierra Nevada, Spania

Merită să vizitați și uimitoarea Grenada și Costa Mediterană tropicală. Acest loc oferă peste 100 de pârtii cu sistem de zăpadă artificială, câteva zeci de ascensoare și parcul de zăpadă Sulayr – un adevărat paradis pentru snowboarderi! Prețul pentru un pachet de schi zilnic începe de la 45 EUR. Puteți ajunge cu avionul către Malaga, apoi cu autobuzul sau cu mașina până la Pradollano.

Pârtii în Pradollano, Sierra Nevada în Spania

9. Muntele Parnas, în Grecia

Parnas este un munte situat în Grecia centrală. Cel mai înalt vârf se ridică la 2.457 m deasupra nivelului mării. Stațiunea de schi Mount Parnassos se află la doar două ore cu mașina de Atena. Locația și interesul tot mai mare pentru sporturile de iarnă din această parte a Europei sunt motivele pentru care mii de iubitori de schi vizitează în fiecare an acest loc.

Lângă centrul de schi din Parnas în Fokida, Grecia 

Acest loc nu este la fel de popular ca și stațiunile de schi din Italia sau Austria, dar nu trebuie să vă faceți griji pentru aglomerație și cozile lungi. Schiorii pot profita de aproximativ 36 km de pârtii de coborâre cu diferite dificultăți, care sunt operate de mai multe ascensoare moderne. Prețul unui pachet de schi zilnic este de aproximativ 30 EUR de persoană.

Partea 1

Pentru confortul dumneavoastră, nu uitați să încheiați asigurarea de călătorie înainte de plecare.