0

TOP 9: Cele mai interesante locuri din Europa pentru schi și snowboard – Partea 1 –

Sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie sunt momente minunate pentru o excursie la munte pentru a practica schiatul sau snowboarding-ul. Din fericire, există multe locuri minunate în Europa în care vă puteți distra fără să vă preocupați de vreme și de aglomerație. Mai jos, puteți găsi variante de unde să mergeți la schi sau la snowboarding și să vă bucurați de o plimbare minunată!

1. Bansko în Bulgaria

Stațiunea de schi bulgară Bansko din Munții Pirin este una dintre cele mai interesante stațiuni de schi din Europa. Îndrăgită deja de mulți ani de turiștii români, stațiunea Bansko oferă aproximativ 70 km de pârtii de schi, incluzând pârtii ușoare pentru schiori începători și snowboarderi, precum și trasee variate ideale pentru iubitorii de „free style” și schi de fond. Sezonul de schi durează din decembrie până în mai.

Ski resort Bansko, Bulgaria

Cele mai uimitoare pârtii sunt situate în apropierea versantului Todorka (2.746 m deasupra nivelului mării), precum și în zona Czalin Wałog și Sziligarnika. Există teleschiuri moderne, parc de zăpadă, patinoar și o bază turistică extinsă, cu restaurante, hoteluri SPA, centre de fitness și multe facilități pentru familii întregi. Un permis de schi de 5 zile costă aproximativ 161 EUR per persoană adultă. Cea mai bună modalitate de a ajunge acolo este cu avionul către Sofia, apoi cu autobuzul sau închiriând o mașină.

2. Kopaonik la granița dintre Serbia și Kosovo

Ski resort Kopaonik, Serbia

Parcul național Kopaonik din Serbia atrage nu numai iubitorii de munte și natură, ci și pasionații de sporturi de iarnă. Masivul muntos Kopaonik, situat la granița dintre Serbia și Kosovo, este denumit „acoperișul Serbiei”. Sunt aproximativ 70 km de pârtii și mai multe telescaune moderne. O atracție suplimentară este pârtia Malo Jezero iluminată noaptea.

Avantajul recreerii active în această parte a Europei nu constă doar în peisajele frumoase și-n lipsa aglomerației de pe pârtii, ci și într-o bază de cazare și catering bine dezvoltată. Cel mai bun mod de a ajunge aici este un zbor către Belgrad și apoi cu o mașină închiriată sau cu transportul local.

3. Cerkno – stațiune slovenă

Datorită bazei turistice extinse de pe versanți Cerkno este un loc perfect pentru familiile cu copii. Acest loc este ideal atât pentru începători, cât și pentru schiori avansați, care doresc să se relaxeze și să evite mulțimile de pe pârtii. În plus, vă puteți bucura de peisaje minunate și puteți gusta mâncăruri delicioase locale. Un permis de schi de 5 zile costă 124,50 EUR pentru adult și 77,50 EUR pentru copil. Până la Ljubljana poți ajunge cu avionul și de acolo, cu liniile obișnuite de autobuz pe ruta Ljubljana-Cerkno.

4. Gudauri, nebunie albă în Caucazul Georgiei

Schiați doar în Alpi? Stațiunea de schi Gudauri este situată în munții Caucaz din nordul Georgiei, la aproximativ 120 km de Tbilisi, la o altitudine de 2.196 m deasupra nivelului mării. Iubitorii de schi sunt atrași de priveliștile frumoase și de pârtiile uimitoare de schi, inclusiv Kudebi (3.006 m deasupra nivelului mării) și Sadzele (3.276 m deasupra nivelului mării).

Munții Caucaz Georgia, regiunea Gudauri.

Un permis de schi de 5 zile costă aproximativ 60-77 EUR de persoană adultă și 38 EUR per copil. Deși stațiunea Gudauri funcționează de puțin timp și încă se dezvoltă, există multe atracții interesante. Oaspeții pot profita de hoteluri moderne și apartamente private, cabane și pensiuni complet echipate. Pentru a ajunge la Gudauri, trebuie doar să găsiți un zbor către Tbilisi sau Kutaisi, apoi să folosiți modurile de transport locale (microbuze).

5. Elbrus, în Rusia

Suntem încă în clima Caucazului. De data aceasta, avem ceva pentru schiori mai avansați. Cel mai înalt vârf – Elbrus – cu o înălțime de 5.642 m deasupra nivelului mării este situat în zona Kabardino-Balkaria din Rusia. Este o soluție perfectă pentru iubitorii de schi. Cu toate acestea, chiar dacă nu vă gândiți la călătoria pe „acoperișul Europei”, merită să mergeți pe una dintre pârtiile de schi situate sub Elbrus, operate de o telecabină obișnuită.

Vârful Elbrus, Rusia. 

Mir (3.420 m deasupra nivelului mării) este cea mai înaltă stație de transport cu gondola. Iubitorilor de aventură le va plăcea cu siguranță ideea de a merge chiar mai sus, la Garabashi (3.830 m deasupra nivelului mării). Acolo poți dormi la o pensiune turistică neobișnuită. Cum să ajungi la Elbrus? Una dintre opțiuni este un zbor către Moscova, apoi spre Mineralnye Vody. De acolo, puteți prinde un microbuz care va duce pasagerii în orașele situate la poalele Elbrus.

 

Pentru confortul dumneavoastră, nu uitați să încheiați asigurarea de călătorie înainte de plecare.