0

NOUL AEROPORT DIN BEIJING – O MINUNE ARHITECTURALĂ A VIITORULUI

Zaha Hadid Architects creează cel mai mare terminal de aeroport din lume la Beijing.

Aeroportul Internațional Daxing din capitala Chineză este o adevărată minunăție a arhitecturii cu aspectul futurist.

 

 

Terminalul de pasageri de 700.000 metri pătrați va începe să deservească 45 de milioane de pasageri, cu un plan de a ajunge la 72 de milioane de pasageri până în 2025 și 100 de milioane mai târziu.

 

 

Arhitectura aeroportului este cu adevărat unică: șase forme radiale se mișcă în jurul zonei centrale, în stilul arhitecturii tradiționale chineze. Pasagerii se pot deplasa liber dintr-o zonă în alta, ajungând la orice poartă (aproximativ 80 în total), în medie mai puțin de 10 minute.

 

 

Zaha Hadid Architects a creat un interior extrem de luminos. Șase forme asemănătoare petalelor de flori par să „sprijine” structura, permițând luminii naturale să curgă prin spațiu, datorită a peste 8.000 de ferestre.

 

 

Aeroportul Internațional Daxin nu este doar funcțional, ci și verde. În toată clădirea este instalat un sistem fotovoltaic, precum și un sistem de colectare și extragere a apei pluviale. Acest sistem permite stocarea și purificarea naturală de până la 2,8 milioane de metri cubi de apă, care este deversată în lacuri și pâraie.

Serviciile de înaltă tehnologie ale aeroportului vor include, de asemenea, roboți de servicii pentru clienți care vor ajuta pasagerii cu actualizarea informațiilor despre zbor.

Aeroportul este situat la 46 km de centrul orașului Beijing și este accesibil cu 20 de minute cu trenul expres.