0

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Grecia -Partea a II a-

Am revenit cu câteva idei de locuri deosebite de vizitat în minunata Grecie. Majoritatea au parte de apa mării caldă și de vreme blândă din Mai până în Octombrie, fiind o destinație de vacanță perfectă pentru oricine.

Paros           

 

Naoussa, Insula Paros, Insulele Cyclades

 

Paros impresionează prin plajele sale frumoase, podgoriile pitorești și livezile de măslini.

 

Peloponez

 

Peninsula ne oferă pe lângă plajele și atmosfera grecească autentică, posibilitatea de a revedea cultura antică, vizitând templele și bisericile bizantine.

 

Orașul medieval din Monemvasia, adesea numit  și „Gibraltarul grecesc”, Lakonia, Peloponez, Grecia

 

Iată și Canalul Corint, (mai jos, în foto de noapte) care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee.

Canalul taie Istmul Corint și separă Peloponezul de restul Greciei.

 

Naxos

 

Această insulă este cea mai mare din grupul Ciclade (Cicladele sunt un grup de insule, situate în partea centrală și de sud a Mării Egee; dintre acestea cele mai cunoscute sunt Creta și Rodos).

 

Chora sau Naxos, Capitala insulei Naxos 

 

Milos

 

Milos este o insulă vulcanică în formă de potcoavă aparținând Insulelor Ciclade. Este cea mai sudică insulă din acest arhipelag. Datorită numeroaselor culori pe care le veți vedea acolo, ea este supranumită „insula culorilor”.

 

Lesbos

 

 

Arhitectura de aici este un amestec între stilul european și cel al Orientului Mijlociu. În apropiere este pădurea pietrificată – o pădure de copaci vechi de milioane de ani fosilizată prin activitatea vulcanică.