0

Unde putem petrece mini-vacanța de 15-18 August?

 

Se apropie week-endul prelungit cu ocazia Sărbătorii de Sfânta Maria.

Mai jos, iată câteva propuneri pentru a petrece această mini-vacanță.

 

Valencia

La plimbare prin însorita Spanie, putem vizita orașul Valencia.

Vizitează Spania

Aici, pe lângă frumusețile locale datorate geografiei unice, ne putem bucura și de oferte mai “culturale” profitând de locurile pline de istorie din oraș. M-am gândit să înșiruim câteva activități gratuite care să ne satisfacă pofta de nou:

 

Putem vizita muzeele gratuite, cum ar fi:

Muzeule de arte frumoase din Valencia (http://www.museobellasartesvalencia.gva.es/va/)

Muzeul de Etimologie (gratuit în week-enduri) (http://www.museuvalenciaetnologia.es/)

Muzeul Fallas – aici duminica intrarea este liberă (http://www.valencia-cityguide.com/tourist-attractions/museums/museo-fallero.html)

Muzeul IVAM ce prezintă lucrări moderniste și este de asemenea gratuit duminica (https://www.ivam.es/en/)

 

Putem face plajă pe Las Arenas sau pe Plaja „urbană” Malvarrosa, plaja preferată atât a turiștilor cât și a localnicilor. La Malvarrosa are o lungime de aproape doi kilometri, în timp ce Las Arenas este de 1200 de metri.

Poate ar fi mai bine să mergem joia sau vinerea, păstrând week-end-ul pentru a vizita muzeele și evitând astfel aglomerația tipică a sfârșitului de săptămână de pe malul apei.  

O altă variantă ce oferă posibilități nelimitate de creație ar fi să ne rezervăm timp pentru a face fotografii în complexul cultural si arhitectural “The City of Arts and Sciences”. Nu trebuie neapărat să intrăm ci putem fotografia și exteriorul, acesta fiind absolut impresionant și considerat una din cele 12 minuni ale Spaniei.

Viena

Această destinație este reprezentativă pentru Europa. Ea bucură la fel de mult vizitatorii ce o văd pentru prima dată cât și pe cei deja de-ai casei. Pe lângă atracțiile culturale și minunatele sale palate, în Viena găsim locuri verzi deosebite pentru relaxarea întregii familii, putem participa la festivaluri magice, avem acces la o bucătărie atât specifică dar și internațională.

Vizitează Austria

 

city break viena 2018

Istoria și-a lăsat o amprentă asupra acestui oraș de o unicitate ușor de recunoscut, unicitate căutată de turiștii ce iubesc să se întoarcă aici pentru atmosfera preferată.

Vezi și: 12 atracții și distracții gratuite în Viena

Cipru

 

               Această insulă poate fi vizitată întreaga perioadă a anului dar binențeles că vara este perioada în care putem profita de bucuria ce ne-o oferă înotul sau bălăcitul.

Știați că Cipru nu este doar un „paradis fiscal” ci și o destinație importantă din lume pentru oficierea nunților?

Pe lângă vizitarea insulei și petrecerea timpului la plajă, vă mai recomand o escapadă gastronomică chiar pe link-ul de mai jos, puteți găsi informații delicioase:

Vizitează Cipru

Vezi și: Cipru țara gurmanzilor

Malta

CityBreak_Malta_eSky

 

Malta sau „Insula de Miere” cum era denumită în antichitate de către Greci, este o insulă cu totul aparte ce se laudă cu plaje superbe, cu multe biserici, cu străzi abrupte ce permit admirarea mării de la înălțime. Sunt 313 biserici pe insulă, de multe ori, pe o stradă, poți întâlni biserici una la câțiva pași de alta. Iar în fiecare, se găsesc dupa-amiaza persoane ce se roagă în liniște.

Atmosfera insulei este una calmă în timpul zilei și veselă și gălăcioasă de-a lungul serilor.

Vizitează Malta

 

Vezi și: Malta, istorie și peisaje