0

Dubai, ce ar trebui să vizităm odată ajunși aici?

Se spune despre Dubai că poate fi la fel de ușor iubit sau urât… Ce este sigur este că acest oraș nu ne poate lăsa indiferenți.

În realitate, acest oraș vechi de câteva zeci de ani, produce o impresie monumentală. Dubaiul este sinonim cu luxul și modernitatea, dar nu-i lipsește „sufletul”. Ce ar trebui să vizitați pentru a simți atmosfera autentică a unei metropole orientale?

 

Cele mai interesante locuri din Dubai

 

Dubai Marina

 

Dubai Marina este un cartier bogat și foarte elegant din Dubai, renumit pentru blocurile zgârie-nori impresionante cu vedere spre Insulele Palmier (cele mai mari insule artificiale din lume). Există, de asemenea, un mare complex de agrement Jumeirah Beach Residence (JBR), cunoscut pentru restaurante, cafenele, hoteluri și locuri pentru plajă și sporturi nautice.

 

Găsește oferte de zbor

 

Elementul caracteristic al peisajului din această parte a Dubaiului este faimoasa clădire – Burj Al Arab. Acest zgârie-nori construit pe o insulă se situează la aproximativ 280 de metri de plaja Golfului Persic. Clădirea include un hotel de lux, o zonă SPA, piscine, un muzeu, o bibliotecă și o zonă de aterizare a elicopterelor.

 

 

De asemenea, tot aici găsim și Dubai Marina Walk – un traseu de mers pe jos de mai mulți kilometri care se întinde de-a lungul canalului și al portului de agrement. De aici puteți admira arhitectura incredibilă a orașului și yachturile de lux din port. Există, de asemenea, Dubai Marina Mall în apropiere – un centru comercial modern cu zeci de magazine și zone cu restaurante.

 

 

 

The Green Planet (Planeta verde) – tropice în inima deșertului

 

Este greșit să credem că Dubaiul este alcătuit doar din beton și sticlă. Contrar a ceea ce ne-am putea aștepta, nu s-a făcut rabat la amenajarea a nenumărate colțuri verzi, unde se poate simți o adevărată apropiere de natură. Una dintre ele este Green Planet – o pădure tropicală cu o abundență de animale și plante. Planeta verde este un ecosistem închis sub un dom artificial. Aici puteți întâlni leneși trândăvind prin copaci, puteți vedea habitate pentru diferite specii de păsări, piranhii însetate de sânge sau chiar lilieci care trăiesc în peșteră. O vizită la complexul Green Planet ar fi o destinație bună pentru a petrece timp cu familia. Prețurile biletelor începe de la 99 de dirhami.

 

 

Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume

 

Zgârie-norul înalt de 829 m rămâne cea mai înaltă clădire din lume. A fost ridicată în anii 2004-2009. Are 163 de etaje și este unul dintre cele mai importante simboluri ale Dubaiului și al Emiratelor. O vizită la etajul 124 durează mai puțin de 60 de secunde. Din turn se extinde panorama spectaculoasă a orașului și a împrejurimilor. Clădirea a fost numită după Sheikh Chalifa ibn Zajida Al Nahajjan – președintele Emiratelor Arabe Unite.

 

 

Muzeul Cafelei

 

Muzeul Cafelei este un mecca al specialiștilor barista. Arabii iubesc să bea cafea și să le-o ofere și oaspeților lor. În anul 2015, cafeaua preparată tradițional arăbește a fost adăugată la Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Prin această prismă, merită să examinăm mai atent exponatele expuse în Muzeul de cafea din Dubai. Este o clădire modestă situată în frumosul cartier Al Fahidi. Mirosul aromat al unei cafele proaspăt preparată poate fi simțit de la câțiva kilometri distanță! Poate că este singurul loc de acest fel din Emirate, unde puteți încerca zeci de tipuri de cafea în timpul unei sesiuni.

 

 

Safari în deșert

 

O plimbare cu cămilă sau cu jeep-ul prin deșert, spectacole de dans din buric, tatuaje cu henna, „sandboarding” și degustări de specialități culinare orientale sunt doar câteva dintre atracțiile deservite de agențiile locale specializate în organizarea de excursii în safari. Cât costă această plăcere?

 

sandboarding

 

Prețurile pentru câteva ore de aventură în nisip încep de la 80 și se termină la 300-400 dirhami, în funcție de ofertă. Un raliu pe dune este o experiență interesantă pentru toată lumea, indiferent de vârstă!

 

 

Dubai Mall și Fântâna din Dubai

 

Vă place să faceți cumpărături? Centrul comercial, cu o suprafață de peste 1 milion de metri pătrați vă va sătura foamea de cumpărături. Chiar dacă nu plănuiți să cheltuiți o avere pe haine la modă de la designeri de renume, merită cu siguranță să vedeți Dubai Mall – cel mai mare complex de retail din lume. Nu sunt doar magazine și restaurante exclusiviste, ci și un centru de divertisment: săli de cinema, acvariul din Dubai, patinoarul, parcul de divertisment interactiv pentru copii și chiar casa bântuită „Hysteria”.

În plus, lângă Dubai Mall există una dintre cele mai populare atracții din oraș – superbele fântâni urmărite cu entuziasm de către turiști. Spectacolele fântânilor cu apa dansând pe ritmul muzicii au loc în fiecare zi: după-amiaza și seara. Cea mai mare fântână din lume este de 275 de metri înălțime și poate face apa să țășnească la 150 de metri! Participarea la spectacolul gratuit este, de asemenea, o bună ocazie pentru a vedea iluminarea incredibilă a lui Burj Chalifa.

 

 

Țara de gheață din Dubai

 

Prin centrul comercial Mall of the Emirates se află complexul „Snow Penguins at Ski Dubai”, unde într-un peisaj de iarnă puteți admira spectacole cu pinguinii regali și Papua, puteți schia  în viteză pe pârtia de schi acoperită cu zăpadă sau vă puteți plimba cu telescaunul. La intrare, fiecare oaspete își primește costumul (haina călduroasă, pantalonii, casca și încălțămintea) și uneltele necesare (snowboard, schiuri, bastoane).

Oricine dorește poate să folosească oferta unei școli profesionale de schi. Dacă v-ați săturat de căldură, vă puteți opri în prima stațiune de schi din Orientul Mijlociu!

 

Madinat Jumeirah

 

Un loc ce a reușit să reconstruiască atmosfera vechilor bazaruri arăbești. Complexul de restaurante și magazine se intersectează cu un canal pe care plutesc ambarcațiuni tradiționale de lemn (pentru o mică taxă, vă puteți răsfăța într-o scurtă excursie cu barca). Prin urmare, nu este o surpriză faptul că Madinat Jumeirah este numită „Mica Veneție” a Dubaiului, de aici extinzându-se o frumoasă priveliște asupra celebrului Burj Al Arab. Locul perfect pentru o plimbare sau o cină cu prietenii.

 

 

Deira – orașul vechi din Dubai

 

Unul dintre cele mai vechi districte ale orașului și, potrivit multora – cel mai autentic. Vă puteți pierde în labirintul de alei, puteți gusta înghețată de lapte de cămilă sau să vă puteți ascunde într-o cafenea cu o ceașcă de ceai de karak – ceai negru cu lapte, cuișoare și șofran.

Deira este un loc de vis pentru entuziaștii bazarurilor orientale. Aici puteți cumpăra pește, ierburi, articole de aur și tot felul de produse textile. Prețurile, comparativ cu cele din Dubai Mall, nu sunt exorbitante.

Dubai epatează prin arhitectura sa și te face să vrei să vezi, să guști și să experimentezi mai mult. Visați la o vacanță de neuitat în orașul recordurilor mondiale? Rezervați un zbor și pregătiți-vă pentru o aventură incredibilă în mijlocul deșertului!