0

Delta Dunării, o minune a naturii

Delta Dunării este o locație ce trebuie vizitată măcar o dată în viață. Cred cu tărie că oricine ajunge aici, se reîntoarce cu siguranță.

Pe lângă drumul superb și pitoresc ce ne conduce către Delta Dunării, aici putem găsi diferite opțiuni de cazare ce satisfac toate gusturile.

Găsiți cazare aici.

Ne putem bucura de un meniu bogat și variat din preparate de pește (dar și de meniuri internaționale pentru mofturoși), de ospitalitatea gazdelor din zonă dar și de posibilități nelimitate de plimbări pe jos și cu barca. Nu în ultimul rând, putem face plajă bucurându-ne de lectură în liniștea din natură.

Apele Dunării ce se revarsă în Marea Neagră formează a doua cea mai mare dintre deltele Europei. Rezervația este una foarte întinsă pentru continentul European. Multe lacuri cu apă dulce se interconectează prin canale înguste oferind o vastă expansiune a vegetației acvatice în această zonă.

Deși Volga are o Deltă mai mare, cu cea mai mare suprafață de stufăriș din lume, Delta Dunării este una din cele mai întinse zone umede de pe Planetă.

Delta a fost clasificată în douăsprezece tipuri de habitate: lacuri acvatice, acoperite cu stufăriș inundat; Plaur (o formațiune vegetală acvatică, compactă, în care predomină stuful, care plutește la suprafața apei); insule inundate; păpuriș și salcii inundate; pădurea fluviului alcătuită din salcii și plopi; tufișuri; plaje nisipoase și noroioase; pajiștile umede și uscate; așezări umane; zone de nisip și stânci; maluri abrupte; și pădurile de pe teren înalt.

Peste 300 de specii de păsări au fost înregistrate, dintre care peste 176 de rase. Printre acestea cele mai importante sunt cormoranul, cormoranul mic, pelicanul alb și pelicanul dalmat.

În Deltă putem întâlni animale precum: vidra, nurca europeană, pisica sălbatică, mistrețul, castorul dar și numeroși cai semisălbatici ce trăiesc în pădurea Letea.

Încă din 1991, Delta Dunării a intrat în patrimoniul UNESCO.

Nu uitați să vă bucurați de aceste peisaje superbe într-un mod responsabil, păstrând curățenia și protejând natura. 🙂 Noi lăsăm Planeta moștenire celor mici și celor tineri, merităm cu toții să ne bucurăm de ea!