0

Atenție! Hackerii au un nou truc prin care vă pot lăsa fără bani în vacanță!

Într-un timp în care aproape totul a devenit digital, era de așteptat ca și hoții să-și adapteze metodele de înșelăciune aplicate. Hackerii au găsit o modalitate prin care să profite de permanenta nevoie a oamenilor de a sta conectați la internet. Astfel, de-acum înainte, turiștii vor fi nevoiți să-și păzească datele personale în vacanțe cu aceeași grijă cu care își păzesc și portofelul.

Cum funcționează trucul?

Metoda este foarte simplă: hackerii îi ademenesc pe oameni să se conecteze la rețelele lor piratate, profitând de dorința acestora de a-și verifica e-mailurile și conturile de social media. Cel mai adesea, aceștia clonează rețelele gratuite de internet ale restaurantelor, barurilor sau hotelurilor. Creând un hotspot fals, ei pot atrage utilizatori care se loghează cu telefonul sau tableta, urmând apoi să aibă acces instant la toată comunicarea dintre device-ul respectiv și serverele accesate de acesta. Cu alte cuvinte, toate datele personale ale utilizatorului afectat vor ajunge la hackeri – atenție, acestea includ și conturile bancare! Hoții online vor putea accesa și parolele de securitate, astfel că toate conturile pot fi accesate și golite.

Dispozitivul care face posibilă această operațiune costă în jur de 50 de dolari. Hotspotul poate avea diferite nume, dar cel mai frecvent va apărea sub numele FREE WIFI sau DEFAULT. În momentul în care utilizatorul este conectat, nu trebuie decât să treacă dispozitivul pe lângă el (infractorul îl poate ține în rucsac, sacoșă etc).

Internetul, bată-l vina!

Specialiștii avertizează că noua metodă folosită de infractori îi poate ușura pe turiști de bani în doar câteva minute. Mai mult decât atât, hackerii de acest gen sunt extrem de greu de găsit. Tocmai de aceea, recomandarea experților este ca înainte de a pleca în concediu, să instalați un program antivirus pe telefon și tabletă și să verificați orice rețea la care vă conectați cu localul de care aparține.