0

City break Veneția de la 92.9€/persoană (avion plus cazare 3 nopți la 3*)

Am un prieten care tocmai s-a hotărât să-și ceară prietena de soție. El îmi zice că face asta pentru că o iubește, dar eu sunt ferm convins că s-a săturat să tot audă prin casă apropouri cu Khaleesi și cu “bend the knee”. În fine, problema mea este că i s-a pus pata pe Veneția și vrea neapărat să facă măreața faptă acolo. De două săptămâni mă bate la cap să-i caut o ofertă bună, pentru că (evident) și-a dat următoarele trei salarii pe inel și momentan nu ajunge mai departe de Sovata cu ce are în cont. Așadar (în speranța că prietena lui nu o să citească articolul ăsta), iată cum poți să-ți faci un city break pe bani puțini la Veneția – chit că vrei să ceri pe cineva acolo sau nu.

Care este cel mai bun tarif la biletele de avion în viitorul apropiat?

Răspuns rapid: final de octombrie – început de noiembrie. Prețurile nu sunt exagerat de mari nici după mijlocul lui noiembrie, însă vremea nu va fi neapărat de partea ta (temperaturile fiind mai scăzute și ploile mult mai frecvente), motiv pentru care nu recomand această perioadă pentru vacanță sau city break. Apoi, pentru ianuarie-februarie este mai dificil să găsești bilete de avion dus-întors sub 100 de euro, și-n plus o să te și lovești de toată busculada Carnavalului.

Așadar, dacă pleci din București, cel mai bun tarif pentru biletele de avion este la început de noiembrie (01 – 04.11) – de la 46 euro/persoană/dus-întors. O altă perioadă recomandată pentru city break (dacă vrei să pleci mai curând) este 25 – 29.10, când ai tarife începând de la 56 euro/persoană/dus-întors.

Pentru plecări din alte orașe, ești chiar și mai norocos, pentru că tarifele încep de la 17 euro/persoană/dus-întors pentru aceleași perioade recomandate.

Ce hotel să aleg?

Evident, depinde de buget și preferințe – pentru un city break low cost în perioada recomandată 01 – 04.11, găsești cazare începând de la 15.6 euro/persoană/noapte. Opțiunile ieftine pot avea însă dezavantaje: fie localizarea nu este ideală (foarte departe de centru), fie camerele nu te îmbie nici la somn, dar nici la alte lucruri. Parafa mea merge din aceste motive pe Hotel Ducale.

Situat la o distanță rezonabilă de centru, are camere foarte curate și îngrijite, plus recenzii extrem de bune de la vizitatori, inclusiv pentru micul dejun (care intră în preț). Tarifele sunt mai mult decât decente pentru calitatea oferită și încep de la 24.5 euro/persoană/noapte. Atenție însă, mai sunt doar trei camere duble disponibile! La același hotel, tarifele încep de la 29.1 euro/persoană/noapte în perioada 25-29.10, încă un motiv pentru care îți recomand să alegi mai degrabă începutul de noiembrie (tot atunci când și biletele de avion sunt mai ieftine).

Vreau avion low cost spre Veneția                                     Vreau hotel ieftin în Veneția 

Ce alte variante mai am?

Dacă vrei să vezi mai multe opțiuni pentru perioada următoare, poți căuta în secțiunea dedicată de oferte. Iar dacă ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervări îți stau la dispoziție – poți să iei legătura cu ei pe pagina de Facebook sau la numărul 031 100 50 50.

Spor la planificare!