0

Top 5 atracții ieftine pe care le poți vizita în Bruxelles

Recunosc, nu prea am avut Bruxelles-ul la inimă. Tot timpul am trăit cu impresia că este un oraș mult prea scump și că o vacanță acolo o să-mi bage portofelul în criză cât ai zice “overdraft”. Dar când consoarta spune “vreau”, spui și tu la fel și începi să te interesezi în stânga și-n dreapta. În periplul meu de cercetare, am dat peste un prieten vechi din facultate care s-a mutat cu jobul acolo – și uite așa am aflat că belgienii produc mai multe tipuri de bere decât sunt zile într-un an (în sfârșit, un motiv bun să fac un city break la Bruxelles, zic), dar și că pot vizita o groază de lucruri la prețuri mai mult decât acceptabile. Așadar, ce alternative ai dacă vrei vacanță în Bruxelles pe bani puțini? Înainte de toate…

Vreau bilet de avion ieftin Vreau hotel ieftin în centru Vreau mașină cu €100

1.Găsești zboruri ieftine

Spre exemplu, acum poți profita de oferta celor de la Ryanair și să-ți iei bilete de avion începând de la 20 euro/persoană/dus-întors.

2.Cauți cel mai potrivit hotel pentru bugetul tău în funcție de perioada de vacanță

Nu știu alții cum sunt, dar eu, când e vorba de cazare, sunt în primul rând interesat de localizare. Nu vreau hoteluri la Cucuieții din Deal, de unde îmi ia o veșnicie să ajung în centru și mai dau și  bani extra pe transport.

Apoi (ca tot românul), mă uit și la ce zice lumea. Nu de alta, dar nu vreau să ajung acolo și să descopăr că hotelul e bordel sub acoperire sau, mai rău, că micul dejun e execrabil (după cum vezi, am o listă a priorităților foarte clară).

Așadar, dacă vrei și tu să mergi la sigur, poți să te uiți pe pagina asta – ai o selecție de hoteluri din centrul orașului, cu peste 3.5 puncte pe Tripadvisor, care au prețuri începând de la 22.5 euro/persoană/noapte.

3.Explorezi atracțiile ieftine ale orașului

Ce îți recomand eu să bifezi în vacanță:

Atomium

Construit în 1958, este  o replică gigant a unui cristal de fier, format din nouă atomi și simbolizează „folosirea pașnică a energiei atomice în scopuri științifice”. Dintre cele 9 sfere, doar cinci sunt deschise pentru vizită, iar biletul este de 12 euro pentru adulți, 8 euro pentru studenți și liber pentru copii. Bineînțeles, admiratul de la exterior este gratis – și chiar și așa, nu vei fi dezamăgit.

Parcul Mini Europa

Situat chiar lângă Atomium, parcul este singurul loc unde poți vizita tot continentul în doar câteva ore. Printre atâtea clădiri miniaturale, nu ai cum să nu te simți ca Guliver în țara piticilor, așadar poți să te amuzi și cu o sesiune de selfie-uri de vacanță. Preț intrare: 15 euro.

Grand Place

Grand Place este piața centrală din Bruxelles, fiind de altfel și una dintre cele mai frumoase piețe din Europa – milioane de oameni o vizitează anual ca să admire covorul imens de flori. Și în plus, vești bune: accesul este gratuit.

 

Sediile Comisiei Europene și a Consiliului Uniunii Europene

Comisia Europeană se află în clădirea Berlaymont, iar Consiliul Uniunii Europene poate fi găsit în clădirea Justus Lipsius, chiar în fața clădirii Berlyamont. Intrarea este gratuită, dar trebuie să faci o rezervare înainte, așa că pune-ți reminder!

Degustare gratuită de bere

Ca fapt divers, producătorul Haacht pune la dispoziție curioșilor o oră de plimbare prin fabrică, unde se pot degusta toate sortimentele (câteva sute!). Intrarea este gratuită, bineînțeles!

Bonus

Dacă aterizezi pe aeroportul Charleroi, ar trebui să știi că este localizat în apropiere de autostrăzile A54 şi E42, iar de aici poți ajunge cu mașina la Paris, Amsterdam şi Koln în doar două ore.

Dacă te tentează, poți închiria o mașină chiar aiciai prețuri începând de la 500 RON dacă alegi să închiriezi, spre exemplu, tot în perioada 28 septembrie – 03 octombrie. Vacanță 2 în 1!

Spor la rezervări!

Vreau bilet de avion ieftin Vreau hotel ieftin în centru Vreau mașină cu €100