0

Cum să-ți faci vacanță pe bani puțini la Dublin

Vreau bilet de avion ieftin spre Dublin                                     Vreau hotel 4* în Dublin

Îți zic de pe acum: dacă ești genul care-i bagă pe toți sub masă la fiecare petrecere, n-ai nicio șansă să faci economie în concediul ăsta. Capitala Irlandei este, fără îndoială, un oraș al distracției și decadenței, o tendință deloc surprinzătoare dacă luăm în considerare faptul că orașul are cea mai tânără populație din întreaga Europă – aproximativ jumătate dintre locuitori au sub 25 de ani. Așadar, dacă vrei să ai o vacanță cu buget redus în orașul unde alcoolul pare să fie înlocuitor pentru apă plată, citește mai jos.

1. Caută bilete de avion ieftine

Recomandarea mea (este cel mai bun preț pentru următoarele luni): dacă rezervi pentru perioada 18-23 octombrie, ai zboruri începând de la 63 euro/persoană dus-întors cu Ryanair.

2. Găsește cea mai potrivită cazare pentru bugetul tău în funcție de perioada de vacanță

Pentru aceeași săptămână din octombrie, îți recomand Generator Hostel – aici ai prețuri începând de la 34.1 euro/persoană/noapte. În plus, ai wi-fi inclus, poziționarea este excelentă (mai puțin de 1 km de centru) și este extrem de curat. Singurul dezavantaj: baia la comun.

Așadar, dacă vrei condiții extra la hotel, poți opta pentru 4* pentru doar 10 euro în plus pe noapte. Ai cazare la Kingswood Hotel începând de la 44.9 euro/persoană/noapte – cameră dublă, wi-fi gratuit, servicii ireproșabile, poziționat la 11.6 km de centrul orașului.

3. Evită să mergi acolo în vacanță de St Patrick’s Day

În primul rând, biletele sunt mai scumpe. În al doilea rând, toate prețurile sunt mai piperate acolo în acea perioadă și riști să-ți iei țepe de turist. Trei: mizeria lăsată în urmă de petrecăreții alcoolizați nu e pentru cei slabi de inimă (și nu, nu mă refer la sticle și hârtii).

4. Ia-ți Dublin Pass ca să faci economie la vizitat

Dublin Pass e un card de acces de tip all inclusive care îți oferă o serie de beneficii: intrare cu reducere la peste 25 de atracții de top ale orașului, bus tour gratuit, oferte exclusive la peste 20 de locații, intrare cu prioritate la anumite obiective turistice, ghid, dar și transfer gratuit de la/către aeroport. Așadar, e mană cerească pentru o vacanță pe bani puțini. Orice opțiune ai alege însă, trebuie neapărat să profiți de reducere și să mergi la Guinness Storehouse (accesul costă în mod normal 20 euro). Situată în St James Gate Brewery, clădirea de 7 etaje a fost construită în 1759, dar a fost remodelată între timp pentru a arăta ca o halbă de bere. Ca fapt divers, peste 10 milioane de halbe de bere sunt produse aici zilnic – ca vizitator, vei primi, bineînțeles, una din partea casei (plus posibilitatea să admiri orașul de la înălțime).

5. Caută atracțiile gratuite

Îți fac doar câteva recomandări interesante: Muzeul Național de Arheologie (au o expoziție cu oameni mumificați în mlaștini de prin toată țara), parcurile – în St Stephen Green poți admira familii de lebede pe lac, iar dacă vrei să încerci mâncăruri locale (nu știu de ce m-am gândit la asta când am vorbit despre lebede), mergi la prânz în Merrion Square – atenție însă, parcurile se închid seara!

Ce nu trebuie ratat cu siguranță? Colegiul Trinity, care este de altfel și una dintre atracțiile principale ale orașului. Acesta ascunde “The Book Of Kells” – un manuscript sacru scris de călugări celți în jurul anului 800 D.H

Alte sfaturi de drum

Locuri de evitat

Vestitul Temple Bar, însă pe timp de noapte (locul devine o a doua casă pentru localnicii și turiștii beți, iar uneori pot deveni destul de agresivi).

Ce să nu spui unui irlandez

Sub nicio formă că este britanic, cu siguranță – este un subiect care de obicei se lasă cu bătaie!

Must-see în vacanță

  • Grădina Zoologică (situată chiar în centrul orașului)
  • Galeria Națională (găsești peste 2500 de picturi și peste 10000 de alte lucrări, inclusiv opere ale lui Picasso, Monet sau Van Gogh)
  • Centrul Acvatic Național (unul dintre cele mai interesante water park-uri din Europa, cu zeci de atracții care mai de care mai trăsnite)
  • Stâncile Moher (pentru peisajele de coastă absolut uimitoare).

Dacă vrei să-ți faci vacanța în Dublin mai curând

Am mai găsit niște bilete de avion ieftine, de data aceasta la final de septembrie – tarifele încep de la 70 euro/persoană/dus-întors. Atenție însă, mai sunt doar 4 locuri disponibile, așa că grăbește-te!

Pentru cazare, ai hotelul Maple – ai tarife de la 56.6 euro/persoană/noapte – dar mai au doar o cameră dublă disponibilă pentru perioada selectată, așa ca rezervă cât mai poți! Spor la planificare!

Vreau bilet de avion ieftin spre Dublin                                     Vreau hotel 2* în Dublin