0

7 nopți de vară în Praga – de la 255 euro/pers (avion cu bagaj de cală inclus și cazare)

Vreau ofertă zbor Praga Vreau hotel cu 37% reducere Vreau hotel cu mic dejun

De fiecare dată când încerc să aduc vorba de o vacanță sau un city break în Praga, toată lumea îmi sare-n cap. “Aaah, dar nu e combinație, nu ai zboruri low cost până acolo, cu escalele te prinde pensia… și oricum e scump.”

Pe principiul “dacă aș fi primit un leu de fiecare dată când am auzit asta, mi-aș fi făcut vacanță în Praga până acum (sic!)” – eu am primit de atâtea ori comentariul ăsta, încât m-am decis să-i fac un meme (cred c-ar trebui să-mi reconsider prioritățile în timpul programului de muncă).

Așadar, dacă nu ai planuri de vacanță pentru luna august (sau pur și simplu ai destinația pe wishlist), citește mai jos.

  1. Poți găsi bilete de avion la preț bun în plin sezon

Sfat de călător: du-te la Praga doar pe timp de vară. În rest, există riscul să faci dansuri tribale pe loc din cauza frigului – am avut prieteni care au fost acolo de 1 mai și erau echipați de parcă se pregăteau să cucerească Everestul. Așadar, pentru luna august, cel mai bun preț vine de la Air Serbia: 139 euro/persoană, în perioada 14-21.08. În tarif ai inclus și bagajul de cală, iar durata zborului (cu tot cu escală) este de 4 ore și 50 min. Poate ți se pare mult, dar îți spun doar atât: sunt zboruri cu escale de până la 29 de ore (!). Și da, există și zboruri directe, dar evident, te vor costa mai mult. Alegerea e a ta.

  1. Găsește cel mai bun hotel pentru un buget redus

Evident, dacă vrei vacanță mega low cost, poți să te cazezi și la un hostel, unde plătești începând de la 8 euro/pers/noapte, dar așa cum am mai spus și aici, eu am piticii mei când vine vorba de cazare. Nu vreau să-mi aud vecinii de palier cum dansează pe ritm de conga în miez de noapte, la fel cum nu vreau nici să împart o toaletă cu alte zece persoane. Eu îți recomand Hotel Pension Berg, în primul rând pentru recenziile foarte bune de la călători, dar și pentru faptul că ai reducere 37% la camera dublă – plătești 16.5 euro/pers/noapte. ATENȚIE ÎNSĂ, MAI ESTE DOAR O CAMERĂ DISPONIBILĂ! Dacă vrei unul care este chiar și mai aproape de centru (doar 2.2 km distanță) și ești dispus să dai un ban în plus, poți opta pentru Hotel Bily Lev. Aici, tariful este de 20 euro/pers/noapte –  și ai mic dejun dejun inclus (cei care au fost acolo spun că este foarte bun!).

Dacă vrei să cauți singur și alte opțiuni, găsești aici toate variantele disponibile, în ordinea crescătoare a prețului.

  1. Evită țepele pentru turiști

Și aici mă refer la mâncare. Ca turist, vei petrece cea mai mare parte din timp prin Centrul Vechi. Deși aici sunt concentrate cele mai multe obiective turistice, nu este neapărat cel mai bun loc unde să cauți mâncăruri nemaipomenite. Cele mai multe restaurante din zone pieței au ca țintă turiștii și oferă mâncare mediocră la prețuri piperate.

Recomandarea mea: găsești localuri bune dacă te îndepărtezi puțin de Centrul Vechi și explorezi alte cartiere (vezi Malá Strana şi Vinohrady).

Bonus: Dacă tot ai venit aici în vacanță, nu rata masa tradițională cehească. Asta înseamnă, de obicei, carne de porc (vepřové maso, în cehă) cu sauerkraut (zelí) şi găluşte din pâine (knedliky), de înmuiat generos în sos – local, este cunoscută sub numele de vepřo-knedlo-zelo (și merge numai bine cu o bere!).

Un restaurant de care am auzit lucruri bune –  Lokál U Bílé kuželky. Bucătarii de aici respectă reţetele tradiţionale şi ţin neapărat să nu folosească arome artificiale, lucru cu care se și mândresc, de altfel. În plus, prețurile sunt mai mult decât decente, iar berea Pilsner-Urquell, servită din butoaie mari aduse direct din fabrica de bere, este cea mai bună din oraş. Atenție însă, este mereu aglomerat, așa că va fi nevoie de o rezervare în prealabil.

Vreau ofertă zbor Praga Vreau hotel cu 37% reducere Vreau hotel cu mic dejun