0

Festivaluri de primăvară din întreaga lume-partea a II a

La nivel mondial au loc anual o mulțime de festivaluri  și petreceri de stradă, drept urmare am ales să vi le recomandăm pe cele mai interesante. Venim în ajutorul dumneavostră cu o continuare în sensul acesta, pentru a ne asigura că sunteți informați corespunzător pentru a putea călători și pentru a strânge amintiri de neuitat.


Ziua Regelui este o sărbătoare națională în Olanda, ce datează încă din anul 1949, pentru a celebra nașterea regelui Willem-Alexander (27 aprilie).
Cu această ocazie localnicii și vizitatorii sunt invitați la distracție în aer liber, pe străzi, în parcuri, căci Olanda se bucură în portocaliu de cea mai mare petrecere stradală din an. În mijlocul mulțimii mândre în a purta portocaliu, veți găsi muzică live, petreceri cu Dj și o piață organizată la nivel municipal, toate menite să creeze o atmosferă electrică.
Se organizează diverse piețe de vechituri și foarte multe orașe au, de asemenea, și târguri tradiționale, unde vă puteți bucura de un rollercoaster sau de carusele.
Puteți încerca poffertjes (mini – clătite) și suikerspinnen (literalmente păianjeni de zahăr sau de vată de zahăr).
Orice sărbătoare necesită un toast, iar noi vă recomandăm să încercați lichiorul portocaliu, băutură ce a fost creată în 1620 pentru a sărbători victoria prințului Fredrick lui Henry. Inițial, aceasta nu a fost bine-cunoscută, dar după ce William de Orange a devenit primul rege, a fost produsă încă o dată. De atunci, acest lichior a fost asociat îndeaproape cu familia regală olandeză.

Grand National UK (cursa de cai tradițională)este un  eveniment foarte popular din cauza combinației dintre jocheii legendari și tăria de caracter de care dau dovadă caii. Nu e nimic mai iconic decât arena Aintree, unde cei mai buni sportivi vor da naștere la niște curse incredibile, pentru marele premiu pus la bătaie (1 milion de lire sterline). Petele de culoare, vibrația, divertismentul, moda și stilul oferă fundalul pentru ceea ce este unul dintre cele mai renumite festivaluri din lume. Lumea o să se oprească din nou în loc pentru acest concurs,  peste șase sute de milioane de oameni urmărind cu interes din fața televizoarelor. Cei mai mulți oameni vor face pariuri pe un cal care le place, ținând cont sau nu de toate statisticile care au fost făcute în ultimii 20 de ani, pentru a facilita identificarea cailor cu potențial.
„Ultimul Samurai” a ieșit pe locul doi anul trecut, oare merită să pariem pe el? 

Turneul de tenis The Championships Wimbledon, cunoscut simplu ca Wimbledon este cel mai prestigios turneu de tenis din lume, ce are loc anual în Londra în perioada iunie-iulie, încă din anul 1877.
Dacă ajungeți în perioada aceea în Marea Britanie, nu trebuie să ratați acest eveniment iubit în întreaga lume.
Interesant de știut este că dress code-ul cu care a debutat acest turneu era format doar din echipamente albe și că există un deliciu dulce (preparat din căpșuni și frișcă) ce însoțește Wimbledon-ul și pasionații de tenis încă din secolul XIX, simbolizând sosirea verii. Anual, fanii consumă aproximativ 28000 de kg de căpșuni și 7000 de litri de frișcă.
Wimbledon-ul nu este doar despre tenis. Este și despre relaxare și petrecere a timpului alături de familie și prieteni. Drept urmare, veți găsi multe opțiuni  în acest sens. Puteți lua masa într-un loc formal, o gustare sau puteți opta pentru un picnic la iarbă verde. Organizatorii vă pun la dispoziție diferite feluri de mâncare, preparate de bucătari profesioniști.
Magazinul Wimbledon este locul perfect pentru a vă alege  o amintire fizică sub forma unui prosop inscripționat specific, a unei rachete de tenis sau a oricărui tip de articol vestimentar. Totodată, puteți servi aici o gustare calda sau rece, un ceai, o cafea sau o prăjitură.
Experimentați istoria și tradiția Wimbledon-ului, vizitând muzeul, într-un tur ghidat. Veți avea ocazia să aflați multe lucruri legate de acest turneu și veți putea vedea și atinge echipamentele unor jucători consacrați. Colecția muzeului este una fabuloasă, conținând peste 20000 de obiecte, printre care trofee, medalii, echipamente de tenis, bijuterii, obiecte decorative sau simple pliante, datând de la 1970 până în prezent.

Festivalul de Film de la Berlin este un eveniment important, cultural și cosmopolit, din industria filmului, ce atrage artiști de pe întreg mapamondul. Programul Festivalului cuprinde peste 400 de filme, de diferite tipuri și lungime, încadrate în categorii precum audiență tânără, descoperiri noi și talente care promit sau filme experimentale.  Există și o gală specială unde sunt prezentate filmele noi și producțiile considerate extraordinare și unde, totodată, sunt onorați mari artiști din cinematografie.
Festivalul  Internațional de la Berlin reprezintă o sursă de inspirație pentru comunitatea globală de film, întrucât au loc discuții, prezentări, ateliere și proiecte, din care rezultă o colaborare inedită și posibilitatea dezvoltării creativității.
Puteți participa cumpărându-vă bilet de la fața locului sau de pe site-ul oficial.
Anul acesta, Ursulețul de Aur pentru cel mai bun film a fost câștigat de filmul unguresc “În trup și suflet”.
Vouă care v-a plăcut cel mai mult?

Pasionaților de lectură, recomandăm Festivalul Literar Oxford, ce se desfășoară anual în perioada martie-aprilie, cunoscut și ca Festivalul Cărților sau Festivalul Scriitorilor. Format din scriitori și cititori, este menit să promoveze anumiți autori sau cărți, dar și pentru a încuraja iubirea pentru cărți și scris.
Copiii sunt și ei așteptați, așa că îi puteți introduce în lumea magică a lui Harry Potter ( prezentare 25 martie, ora 14:00). Aceștia pot face cunoștință cu profesorii de la Școala de magie Hogwarts, din iubita carte a lui J.K Rowling.
Pe 1 aprilie, la Colegiul Worcester  puteți participa la un atelier pentru creație, unde vă puteți dezvolta abilitatea de a scrie. Acest atelier este creat de doi scriitori profesioniști, cu experiență didactică. Programul este împărțit pe teme, astfel încât să fie folositor tuturor participanților, indiferent dacă  aceștia preferă ficțiunea, creația realistică sau poezia.
Există pauze pentru cafea și gustări, atelierul tinând de dimineață de la ora 9:30, până la ora 18:00. Accesul este permis contra unei taxe de £75.

Festivalul Nihonbashi Sakura  prezintă o serie de evenimente de primăvară pentru a admira Sakura sau florile de cireș și are loc in Tokyo în perioada martie-aprilie.
La acest festival puteți participa la o vânatoare de comori, puteți savura delicatesele tradiționale și puteți vizita obiectivele istorice, ca de exemplu, cladirea principală Mitsui, vopsită in roz pal, culoarea Sakura. Veți găsi pus la dispoziție autobuzul Sakura, care face turul punctelor de interes, cele amenajate special pentru acest festival specific farmecului japonez.
Între strada Amazake Yokocho și strada Hamamachi-ryokudo veți găsi o varietate foarte mare de cireși înfloriți, iluminați conform  tradiției, într-o modalitate foarte drăguță.
Amazake Yokocho (Sweet Sake Alley) este recunoscută ca “Aleea dulce”, întrucât aici sunt puse la dispoziție în mod gratuit peste 2500 de pahare cu sake și totodată este organizat un concurs de desenat, în urma căruia câștigătorul primește o serie de produse din districtul de shopping.

“Călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra și care te face mai bogat.”

eSky vă urează o primăvară plină de călătorii reușite și vă așteaptă cu nerăbdare să vă împărtășiți amintirile!