0

Incursiune în gastronomia Indiei – Top 10 preparate

Gastronomia indiană este un cumul de influențe, unele locale, alte împrumutate, reinventate și reinterpretate.🍜 🍵 🍲
Vă propunem 10 feluri de mâncare, menite să vă facă să înțelegeți oamenii, cultura și istoria de acolo.
✈️ Bilete de avion București-Mumbai, începând de la  502 €, dus-întors.

1. Mâncarea oferită de “stradă”, în zone ca Chowpatty, Amar Juice Center, Sharma Chaat Center, Girgaum Chowpatty, Homji Street Khao Galli sau Gurukrupa (Sion). Aici puteți încerca Pao Bhaji, Samosa Ragda, Dosas, Patti Samosas, Pani Puri, Sev Puri, Dahi Puri, Ragda Pattis, sandvișuri sau pizza în stil indian.

2. Pentru micul-dejun testați Akuri, un preparat pe bază de ouă, ceapă, roșii, pudră de chilli roșu și verde, la care se presară coriandru. Alții adaugă și lapte, frunze de curry sau pastă de usturoi.

3. Baida roti preparat din carne tocată de pui sau oaie, învelite în ou cu ceapă, prăjite în tigaie. Se poate servi alături de inele de ceapă și sos chutney (de regulă picant).

4. Sandvișul din Mumbai conține pâine albă, felii de sfeclă, cartofi fierți, castraveți, roșii, inele de ceapă și sos chutney pe bază de mentă.

5. Bheja prăjit (conține creier de capră), preparat sote cu roșii, ceapă, chilli verde, curcumă, servit cu pâinea tradițională roti, este pur și simplu delicios! 🙂 De regulă, se solicită o a doua porție.


Sursa foto: www.omgies.com

6.Bhel puri este un preparat pe bază de orez expandat, ceapă, cartofi, mango, chutney dulce și acru.

7. Dhokla sau ‘khummun’ este gătit din aluat fermentat de năut, ținut la aburi și apoi condimentat cu ardei iute și ghimbir.

8. Falooda se găsește sub formă de băutură desert sau înghețată și conține lapte, migdale, fistic, sirop de trandafiri și busuioc. Perfectă pentru o zi toridă, căci este răcoritor și energizant.

9. Pao Bhaji este o specialitate ce conține piure de legume (cartofi, mazăre, ceapă, roșii și ardei gras, fierte în unt). Se servește cu ceapă prăjită și brânză. 

10. O mâncare de suflet este mutton dhansak, preparat din carne de oaie fiartă într-un bol plin cu mirodenii. Alături se așează orez rumenit, ceapă, roșii crude și coriandru.

 Sperăm că v-am trezit interesul și apetitul și v-am ajutat să înțelegeți ce conțin tradiționalele mâncăruri pe care le veți întâlni în aventurile voastre în India! 🙂