0

Târguri de Crăciun din Europa – Germania

Germania este în acest an gazdă a numeroase târguri de Crăciun, iar cele mai frumoase dintre acestea vor avea loc în orașe precum Nürnberg, Dresda, Köln, Düsseldorf, Berlin, Rothenburg, Stuttgart, Erfurt, Konstanz și Freiburg. Fiecare târg va avea propria rețetă specială de vin fiert, alături de o cană cu un model specific de Crăciun, dar și alte surprize inedite.

Berlin

23 Noiembrie – 31 Decembrie

Capitala Germaniei găzduiește în acest an nici mai mult, nici mai puțin de 60 de târguri de Crăciun diferite. Elegantul și cunoscutul Gendarmenmarkt va oferi participanților la târg numeroase momente de divertisment, care vor fi susținute de jongleri, acrobați, trupe de dans și coruri.

Fiecare dintre cele 60 de târguri de Crăciun va fi situat într-una din cele mai mari și importante piețe sau locuri din Berlin, iar fiecare dintre ele va avea propria tematică originală.

Dacă vă doriți să vizitați un târg tradițional, autentic, atunci nu trebuie să ratați târgul de Crăciun din Spandau, una dintre cele mai vechi porțiuni ale orașului, situat în vestul Berlinului.

Dacă vizitați Berlin, pe lângă târgurile de Crăciun, nu trebuie să ratați nici Muzeul Spionului, unde puteți să vă imaginați pentru o clipă că jucați rolul agentului 007 sau un tur al orașului în… Trabant.

Drumul până în Berlin poate fi confortabil și avantajos, dacă alegeți să zburați, iar pentru mai multe informații, puteți verifica ofertele de bilete de avion București-Berlin.

Pentru a vă putea bucura de cele mai frumoase momente petrecute în Berlin, aveți nevoie de un somn odihnitor, într-un loc primitor, așa cum este Hotel Lindemanns. Pentru alte opțiuni, vă punem la dispoziție o întreagă ofertă de hoteluri în Berlin.

 

Stuttgart

25 Noiembrie – 23 Decembrie

Acesta este cel mai mare oraș și capitala statului german Baden-Wurttemberg, iar acesta se distinge datorită îmbinării armonioase dintre arhitectura modernă și cea clasică. În centrul orașului, Schlossplatza, veți găsi Castelul Vechi sau Altes Schloss, construit în stilul arhitectural Renascentist, dar și Castelul Nou sau Neuess Schloss, construit în stil Baroc.

Târgul de Crăciun din Stuttgart  se desfășoară în acest an în piețele  Schillerplatz și Marktplatz. Aici vă așteaptă peste 250 de standuri care vor conține obiecte artizanale, mâncare tradițională de Crăciun, dulciuri, cadouri și multe alte surprize. Curtea vechiului castel Altes Schloss va găzdui numeroase concerte pe care nu trebuie să le ratați dacă vizitați Stuttgart în acest sezon.

Cei mici vor fi impresionați de minunatul carusel pe care îl vor găsi aici, dar și de locomotiva cu aburi.

Cel mai avantajos mod de a ajunge aici este călătoria cu avionul, iar zborul către Stuttgart va dura aproximativ două ore și jumătate, dacă plecați din București.

Dacă sunteți pasionați de mașini, în Stuttgart mai puteți vedea și muzeul Porsche sau Mercedes-Benz, apoi vă puteți bucura de arhitectura elegantă în stil Baroc de pe străzile orașului.

 

Nürnberg

25 noiembrie – 24 decembrie

Orașul Nürnberg poate concura cu încredere pentru titlul de „cel mai frumos târg de Crăciun din Germania”. Evenimentul va avea loc în partea medievală a orașului, care datează din secolul al XI-lea și care încă păstrează magia acelei epoci.  Importanța istorică a orașului se datoreză în parte și tradiției vechi de confecționare a jucăriilor, invențiilor realizate aici pentru prima dată, așa cum sunt ceasul de buzunar sau clarinetul, dar și inovațiilor precum primul glob sau prima hartă a Europei Creștine. Tot aici au existat prima fabrică de hârtie, primul centru de imprimare și prima cale ferată din Germania.

Târgul de Crăciun din Nürnberg va avea loc în cea mai mare piață de aici, Hauptmarkt, acolo unde vă așteaptă culoare, muzică și o mulțime de obiecte de manufactură la prețuri accesibile, cadouri, decorațiuni și jucării.

Nu vor lipsi nici standurile cu vin fiert sau cu tradiționalii cârnați nemțești, picanți și copți pe grătar, iar pentru desert, vă puteți delecta cu celebra turtă dulce de Nürnberg.

În Nürnberg puteți vedea și muzeul de jucării, casa memorială a artistului plastic Albrecht Durer sau Castelul Imperial Kaiserburg, care datează din secolul al XII-lea.

Dacă alegeți să călătoriți cu avionul, zborul către Nurnberg va dura aproximativ două ore și jumătate, dacă plecați din București.

Dresda

24 Noiembrie – 24 Decembrie

Vechiul oraș-capitală în care a locuit poporul saxon , Dresda, este astăzi un loc apreciat pentru numeroasele biserici cu turn, castele pe marginea râului, dar și pentru muzica clasică. Orașul Dresda este considerat ca fiind o bijuterie a Europei datorită construcțiilor realizate în stil Baroc, care pot fi văzute în centru, dar și datorită Orașului Nou, construit de-a lungul râului Elba.

Primul târg de Crăciun care a avut loc în acest oraș in anul 1434, ceea ce îi face pe istorici să creadă că ar putea fi cel mai vechi din întreaga lume.

La târgul de Crăciun din Dresda, veți putea să vă pregătiți și să vă delectați cu propria prăjitură tradițională locală, numită Stollen sau Streizel, care i-a cucerit pe turiștii din toată lumea și care este specifică sărbătorilor de iarnă în Germania.

Dacă vizitați Dresda, pe lângă târgul de Crăciun, nu ratați spectacolele de la Casa Operei Semper sau o plimbare cu barca pe râul Elba.

 

Köln

21 Noiembrie – 23 Decembrie

Dacă vă doriți să aveți un Crăciun cu un decor magic, trebuie să îl petreceți în acest oraș din Germania, unde târgul are loc în fața Catedralei din Köln, un edificiu Gotic magnific, a cărui construcție a durat mai bine de 600 de ani. De aici nu vor lipsi vinul fiert, decorațiunile specifice Crăciunului, turta dulce, jucăriile sau concertele în aer liber.

Pe lângă târgul de Crăciun, aici veți găsi și alte atracții, așa cum este legendara căsuță a Gnomilor din Köln sau Muzeul de Ciocolată.

Alegeți să călătoriți către Köln cu avionul și bucurați-vă de tarife speciale și un zbor care va dura mai puțin de trei ore, dacă plecați din București. Perioadă recomandată: 14 – 30 decembrie.

Așadar, Germania se află printre țările în care vor avea loc cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, iar dacă v-ați propus o vacanță în această iarnă, vă recomandăm să bifați și această destinație.