0

Vacanță la munte? Transportați gratuit echipamentul pentru pârtie!

Iarna aceasta, mai precis, în perioada 30 octombrie 2016 – 25 martie 2017, călătorii care aleg să își petreacă timpul liber pe cele mai apreciate pârtii de ski din Europa, vor putea să își transporte gratuit echipamentul sportiv* în călătoria cu avionul.

Printre cele mai apreciate pârtii de ski din Europa, se numără:

  • Elveția – Alpi
  • Suedia – Alpii Scandinavi
  • Torino – Alpii Graici
  • Viena – Alpi
  • Sofia – Munții Bulgariei
  • Praga – Krkonose

 

Elveția

Dacă alegeți să vă petreceți vacanța de iarnă sau, pur și simplu, un weekend-break în Alpii elvețieni, aici veți găsi cabane retrase și stațiuni pline de liniște, perfecte dacă doriți să vă relaxați. Călătorii care preferă resort-urile de lux, pot găsi în Elveția unele dintre cele mai frumoase stațiuni în care se pot bucura de cazare la cele mai înalte standarde, mâncare delicioasă și pârtii perfecte.

În sudul lacului Geneva, puteți găsi zona de ski Les Portes du Soleil, care cuprinde douăsprezece stațiuni franceze și elvețiene, alături de ”Les Trois Valees”, care este considerată cea mai mare regiune de ski din lume, datorită celor 650 km de pârtie.

Stațiunea elvețiană St. Moritz este una cu o tradiție bogată și o atmosferă de poveste, iar zona de ski amenajată la cele mai înalte standarde mondiale, a găzduit în anul 1956 Jocurile Olimpice de iarnă.

 

Suedia

Datorită poziției geografice, fiind situată în nordul Globului, Suedia este o țară cu numeroase regiuni montane, ceea ce o face destinația ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Dacă vă doriți să petreceți vacanța de iarnă într-o stațiune special amenajată pentru sporturile pe zăpadă, la cele mai înalte standarde și cu cele mai moderne echipamente și pârtii, Suedia este locul perfect.

Printre cele mai apreciate stațiuni montane din Suedia, se numără: Are, Vallasen, Tandadalen-Hundfjaellet, Riksgränsen, Branas.

Stațiunea Are este considerată una dintre cele mai mari zece stațiuni din lume și este, de asemenea, cea mai mare stațiune de ski din Suedia. Lacul înghețat, peisajele pitorești, plimbările cu sania sau snowmobilul, patinajul, schiatul, pescuitul la copcă și multe alte activități specifice iernii vă așteaptă aici alături de întreaga familie. De asemenea, este important să știți faptul că aici puteți găsi pârtii de ski pentru începători și intermediari.

Stațiunea Vallaseneste stațiunea din Suedia dedicată începătorilor și copiilor, așadar, este, de asemenea, ideală pentru vacanțele petrecute alături de întreaga familie. Datorită echipamentelor moderne producătoare de zăpadă artificială, stațiunea Vallasen este deschisă pe parcursul întregului sezon.

Stațiunea Tandadalen-Hundfjaellet este cunoscută pentru cei 45km de pârtie, dintre care 18 sunt dedicate începătorilor. Pârtiile lungi și late  din această stațiune sunt line și ușor de parcurs, iar datorită lor, dar și datorită grădiniței de ski și altor activități distractive specifice, această stațiune este ideală pentru copii.

Stațiunea Riksgränsen – este cea mai nordică stațiune de ski din lume și este preferata aventurierilor, datorită diversității zonelor de ski, atât amenajate, cât și neamenajate.

Stațiunea Branas – este  ideală pentru schiorii intermediari, datorită celor peste 18 piste pentru sporturi de iarnă, care au o lungime totală de aproximativ 12km. Această stațiune este ideală pentru familiile cu copii care deja știu să schieze la nivel mediu.

Ofertă bilete de avion Stockholm >> http://bit.ly/ofertă_Stckh

 

Torino

Alpii Graici pot fi destinația ideală de vacanță pentru schiorii profesioniști și pasionații de sporturi de iarnă, datorită pârtiilor abrupte care constituie o provocare pentru aventurieri și curajoși, dar și datorită amenajării acesteia.

Stațiunea Bardonecchiaeste situată în provincia Piemonte și este celebră pentru că în anul 1909 a găzduit primul campionat de ski din Italia, iar în anul 2006 a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarnă la probele de snowboard.

Austria

Una dintre destinațiile preferate de pasionații de sporturi de iarnă este Austria, datorită poziționării sale geografice, în Europa Centrală, între Germania, Italia și Ungaria, dar  și datorită reliefului său, preponderent din unități montane.

Stațiunea Semmeringeste una dintre cele mai apropiate stațiuni față de Viena, distanța dintre acestea fiind de 100km, care pot fi parcurși în aproximativ o oră cu automobilul. Stațiunea se află la altitudinea de 1000m și oferă puține activități interactive, însă este cea mai cunoscută din Austria și este potrivită pentru călătorii care caută o vacanță relaxantă și liniștitoare.

Stațiunea Otscher – situată la vest de Viena, este o stațiune în care tradițiile s-au păstrat datorită satului Lackenhof din apropiere. Stațiunea se află la o distanță de aproximativ 2 ore de condus față de Viena și se află la o altitudine de 810m înălțime față de nivelul solului.

Stațiunea Annaberg – este situată în Mostviertel, în vecinătatea muntelui Otscher. Aceasta este una dintre cele mai mari stațiuni de ski din apropierea orașului Viena, față de care se află la o distanță de 116km.

Stațiunea Monichkirchen–Marienseeeste o stațiune montană de dimensiuni mici, situată la mai puțin de o oră de mers cu automobilul față de Viena, mai exact 98km,  în sud-vestul orașului.

Stațiunea Sankt Corona am Wechsel – este a treia stațiune situată la o distanță mică față de Viena, mai exact 98km și puteți ajunge aici în aproximativ o oră de mers cu automobilul.

Ofertă bilete de avion Viena >> http://bit.ly/ofertă_Viena

 

Bulgaria

Munții Bulgariei sunt o alegere înțeleaptă în orice anotimp, datorită peisajelor și monumentelor naturale, traseelor pentru drumeții, climei blânde mediteraneene, reliefului diversificat, dar și datorită pârtiilor perfecte, special amenajate pentru toate categoriile de schiori, care sunt des comparate cu ale munților Alpi.

Cele mai apreciate stațiuni turistice din munții Bulgariei sunt: Bansko, Borovets, Chepelare și Pamporovo.

Stațiunea Bansko – este una dintre cele mai cunoscute stațiuni bulgare și este localizată în centrul parcului Național Pirin, ideal pentru drumeții. Bansko este apreciată pentru tradiția și cultura locală, dar și pentru cele mai delicioase sortimente de vinuri și mâncare.

Stațiunea Pamporovo – este ideală pentru schiorii începători, datorită pârtiilor accesibile și ușor de coborât, iar sistemele moderne de iluminare, fac ca pârtia să fie perfectă pentru schiat pe timp de noapte. Așadar, această stațiune este ideală pentru întreaga familie.

Stațiunea Borovets – este cea mai veche stațiune din Munții Bulgariei, iar în prezent este una dintre cele mai dezvoltate și modernizate de aici. Borovets este o stațiune exclusivistă și se poziționează printre cele mai apreciate din întreaga Europă.

Stațiunea Chepelare – este situată în Munții Rhodopi și este destinată vacanțelor de familie, datorită pârtiilor special amenajate pentru toate categoriile de schiori, de la începători, la avansați.

Ofertă bilete de avion Sofia >> http://bit.ly/ofertă_Sofia

 

Cehia

Deși munții Cehiei nu au altitudini la fel de impresionante ca și Alpii, aceștia sunt ideali pentru vacanțele alături de familie, datorită diversității activităților pe care le puteți desfășura aici.

De asemenea, Cehia este locul ideal de a petrece vacanța de iarnă, atât pentru schiorii profesioniști și pasionații de sporturi de iarnă, cât și pentru începători, datorită celor peste 200 de pârtii de ski care se găsesc pe întreaga suprafață a țării, care însumează peste 450 de km. Pârtiile de ski sunt echipate cu cele mai moderne aparaturi, surse de iluminare, tunuri de zăpadă și alte echipamente.

Stațiunea Skiareal – este situată în munții Krknose și se află la aproximativ două ore de mers cu mașina pornind din Praga. Stațiunea are peste 25 de pârtii acoperite în procent de 95% cu zăpadă artificială.

Stațiunea Lipno Ski – se află în Sumava și este special amenajată pentru copii.

Cehia este una dintre cele mai generoase țări din Europa în materie de stațiuni montane, printre care:

Bouřňák, Boží Dar, Dlouhá Louka, Klínovec, Plešivec, Sokolov, Český Krumlov, Frymburk, Horská Kvilda, Kašperské Hory, Lipno, Srní, Železná Ruda și alte peste 200 de stațiuni.

Indiferent ce destinație veți alege pentru vacanța de iarnă sau, pur și simplu, pentru un weekend-break, nu uitați să vă împachetați și echipamentul special pentru sporturi extreme!

Ofertă bilete de avion Praga >> http://bit.ly/ofertă_Praga

 

*Beneficiați de opțiunea de transport gratuit al echipamentelor de iarnă, pe orice cursă TAROM, în limita a 23kg.

Se consideră echipament de iarnă:

– o pereche schiuri + o pereche clăpari + o pereche bețe /per pasager

sau

– o placă de snowboard + o pereche de clăpari /per pasager