0

Evenimente pe care nu trebuie să le ratați în city break

Dacă plănuiți să aveți un city break în Europa, trebuie să știți faptul că, în următoarea perioadă, cele mai importante orașe vor fi gazdele unor evenimente pe care nu trebuie să le ratați.

Fie că este vorba despre evenimente cu specific gastronomic, fie că sunt sărbători locale sau tradiționale, dacă vă aflați într-unul dintre orașele acestea în următoarea perioadă, vă recomandăm să participați, pentru ca experiența de călătorie să fie una completă și memorabilă.

1. Festival gastronomic în Budapesta (Ungaria)

Dacă astăzi, 4 Octombrie, vă aflați în Ungaria, trebuie să participați la evenimentul ”Budapest Pálinka and Sausage Festival”, ce are loc într-una dintre cele mai frumoase zone ale capitalei Budapesta, adică pe dealul castelului (Castle Hill).

Aici veți putea degusta peste 20 de tipuri diferite de palincă și numeroase sortimente de cârnați, în timp ce vă veți bucura de reprezentațiile artistice din cadrul evenimentului.

2. Wiener Wiesn-Fest (Viena, Austria)

Vă aflați chiar acum într-un city break la Viena? Încă mai puteți să vă bucurați de atmosfera specific tradițională a Austriei în cadrul festivalului Wiener Wiesn-Fest, eveniment care a început pe 22 Septembrie și va dura până pe 9 Octombrie.

Festivalul se desfășoară în parcul Prater, iar aici vă puteți bucura de bere austriacă autentică, rețete tradiționale locale, muzică pentru toate gusturile și ținute vestimentare tradiționale, purtate de localnici.

3. Eurochocolate Festival 2016 (Perugia, Italia)

Dacă vă aflați în Italia, mai exact în Perugia(la 450 km de Milano), între 14 și 23 Octombrie are loc Eurochocolate Festival 2016, care a ajuns la cea de-a 23-a ediție.

Eurochocolate Festival este, de fapt, Expoziția Internațională a ciocolatei în Europa, dedicată tuturor oamenilor pasionați de dulciurile realizate din ciocolată sau cacao, iar intrarea și activitățile de aici sunt gratuite. Încă din anul 1993, Eurochocolate a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari festivaluri ale ciocolatei din întreaga Europă.

Sloganul festivalului este:

”Ciocolata nu pune întrebări prostuțe, ciocolata înțelege.”

4.  Fantasy Fest ( Florida, USA)

Între 21 și 30 Octombrie, dacă vă aflați într-un city break în Key West, Florida (USA), nu pierdeți Fantasy Fest, evenimentul care a avut peste 50.000 de participanți în anul 2014. Fantasy Fest reprezintă un tribut adus creativității, liberei exprimări a acesteia, imaginației, personajelor fantastice și nu numai. Anul acesta, tematica evenimentului este “Political Voodoo and Ballot Box Barbarians”.

Așadar, fie că vreți să vă etalați mai devreme costumele pentru Halloween, fie că sunteți curioși sau pur și simplu căutați un eveniment distractiv, Fantasy Fest trebuie să se afle pe lista dumneavoastră dacă vizitați Florida în această perioadă.

5. Sosirea lui Moș Nicolae (Amsterdam, Olanda)

În fiecare an, la mijlocul lunii Noiembrie, olandezii serbează, cu mic, cu mare, sosirea lui Moș Nicolae. Anul acesta, întâmpinarea Moșului va avea loc duminică, 13 Noiembrie.

Cunoscut de către localnici sub numele Sinterklaas, Moș Nicolae al nostru va ajunge în Amsterdam în jurul orei 10:00 dimineața, cu ajutorul unui vapor cu care vine din Spania și care va acosta în apropierea Muzeului Maritim. Conform tradiției, imediat după ce Sinterklaas este întâmpinat de către primar, se dă startul paradei festive, care are în componența sa o fanfară, acrobați, dar și personalități oficiale ale Olandei, în mașini oficiale.

 

Se estimează că aproximativ 5 tone de bomboane vor fi oferite copiilor de către însuși Moș Nicolae.

Așadar, dacă vă veți afla în Olanda în weekend-ul 12-13 Noiembrie, curățați-vă ghetuțele și mergeți în Amsterdam pentru a-l aștepta pe Moș Nicolae sau Sinterklaas așa cum se cuvine!