0

Secretul bine păstrat al Boemiei: Český Krumlov

Călătorului îi stă cel mai bine atunci când explorează locuri noi. Dacă sunt și dintre acelea despre care nu vorbește încă toată lumea, e cu atât mai bine. 😀 Prin urmare, pentru că vă dorim cât mai multe călătorii împlinite și fără pereche și pentru că ținem la orgoliul vostru de exploratori, vă împărtășim un loc aproape secret, descoperit recent în călătoria în Praga, despre care v-am povestit deja: orașul medieval Český Krumlov. În orice sezon alegeți să mergeți, țineți cont de recomandările de mai jos și bucurați-vă de tot ce are mai bun unul dintre cele mai frumoase orașe ale Boemiei.

Český Krumlov și Castelul

Cum ajungem: din Praga, aflată la două ore și jumătate distanță cu mașina sau cu autobuzul. Pentru Praga, biletele la tarif promoțional pornesc de la 149 € dus-întors.

Unde stăm: hoteluri cochete, pe toate gusturile, de la 17 €/cameră/noapte.

Ce vedem:

  • Unul dintre cele mai frumoase orașe medievale europene, aflat în Patrimoniu Cultural Mondial UNESCO.
  • Castelul Krumlov, ce datează din 1253, reconstruit în stil renascentist în secolul XVI de arhitecți italieni, e al doilea cel mai mare din Cehia, după Castelul din Praga. E neobișnuit de mare pentru un oraș de dimensiunile lui Český Krumlov. Complexul e format din 40 de clădiri și palate, plus o grădină în stil rococo și un teatru baroc, ce datează din secolul al XVII-lea. La vremea sa, teatrul era unul dintre cele mai moderne din lume, cu mecanisme și sisteme de scenă foarte complexe. E încă funcțional, dar doar de trei ori pe an, pentru a-l păstra în condiție foarte bună cât mai mult timp. Vizitând Castelul, veți admira și podul cu trei niveluri, cu înălțimea de 40 m și lungimea de 30 m, ce unește Castelul Krumlov cu grădina și teatrul.
  • Priveliștile oferite de valea râului Vltava, același care curge și prin Praga, aflat aici mai aproape de izvor.
  • Biserica Sfântul Vitus, în stil gotic, ce datează din secolul al XV-lea, cu fresce din aceeași perioadă.
  • Pentru cei care se dau în vânt după evenimente culturale, Český Krumlov vă ademenește pe timp de vară, în perioada iulie-august, cu Festivalul Internațional de Muzică.
  • Fațadele caselor, majoritatea pictate, unele chiar sculptate, care ilustrează prosperiatea de care s-au bucurat orașul și locuitorii săi. Și de care încă se bucură, bineînțeles. 🙂

 

Český Krumlov văzut din Castel

Râul Vltava

Ferestre cochete

Podul cu trei niveluri

Piața centrală din Český Krumlov

Grădina Castelului

Grădina Castelului

O fațadă în curs de restaurare, chiar sub ochii noștri

Vedere dintr-o curte interioară a Castelului

Un restaurant din piața centrală, unde am mâncat o supă de cartofi foarte bună.

 

 

La final, nu uitați că cel mai mult ne plac surprizele. Așa că așteptăm suvenirurile voastre, cum e cel de mai jos. 🙂