0

30 de destinații pentru 2014 – Partea II

După o săptămână în care am visat și apoi am planificat împreună călătorii spre plaje pustii și orașe istorice – Dune du Pilat și Mostar fiind doar două dintre colțurile fascinante de lume unde v-am invitat, revenim cu a doua parte a recomandărilor eSKY.ro pentru călătoriile lui 2014. Poftiți, așadar, la încă o porție de călătorii originale:

 

16. Colmar, Franța

Cum ajungem: cu avionul până în Strasbourg sau Lyon, în funcție de preferințe.

Unde stăm: chiar în Colmar.

Ce vedem: oraș tipic pentru regiunea franțuzească Alsacia. Dintre atracțiile sale: vinul pentru care e renumit (Colmar e capitala vinurilor din Alsacia), centrul vechi – unul dintre cele mai bine păstrate din regiune, muzee, cum ar fi Unterlinden Museum – colecții variate de artă, terase romantice pe malul Rinului.

 

 

17. Acra, Israel

Cum ajungem: cu avionul până în Tel Aviv, de unde mai rămâne de parcurs un drum (de-a lungul coastei mediterane!) de o oră și ceva.

Unde stăm: în Tel Aviv, pentru că aveți mai multe opțiuni și drumul între cele două orașe este scurt și frumos.

Ce vedem: orașul-port de la Mediterană oferă o adevărată lecție de istorie – monumente din perioada medievală a Cruciaților, dar și fortificații din perioada otomană, din secolul al XVIII-lea și al XIX-lea. Vizitând orașul-cetate, veți descoperi la fiecare pas câte o parte din amestecul său multi-cultural.

 

 

18. Andorra

Cum ajungem: cu avionul până în Barcelona (Spania), iar de acolo mai rămâne un drum de două ore și jumătate de parcurs cu mașina/autobuzul/trenul.

Unde stăm: în Andorra la Vella.

Ce vedem: una dintre cele mai mici țări europene, cu o suprafață de doar 468 km² . Capitala, Andorra la Vella, este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine – 1.023 metri deasupra nivelului mării. Dintre minunile pe care le veți descoperi: sate între munți, o fascinantă civilizație hibrid (pornind de la cea catalană, adaptată la zonă), zone speciale pentru schi, mâncare delicioasă, trasee prin munți.

 

 

19. Insula Spargi (Sardinia), Italia

Cum ajungem: cu avionul, până în Alghero, Sardinia. De acolo, cu mașina și cu feribotul, până la insula Spargi.

Unde stăm: într-un hotel din Sardinia, la alegere.

Ce vedem: perfectă pentru cine caută o alternativă la insulele aglomerate ale Europei. Face parte din Parcul Național al Arhipelagului Maddalena, are o suprafaţă de 4,20 km² şi beneficiază din abundență de vegetație și specii variate de păsări.

 

 

20. Lacul Königssee (Bavaria), Germania

Cum ajungem: cu avionul până în Munchen, de unde mai aveți de parcurs un drum de aproape două ore pe șosea prin Bavaria. Cu ocazia asta, vizitați și una dintre cele mai faimoase regiuni europene. Sau puteți merge până în Salzburg (Austria), de unde mai rămâne de parcurs cu mașina un drum de 30 de minute.

Unde stăm: în Berchtesgaden, la alegere.

Ce vedem: lacul face parte din Parcul Național Berchtesgaden, aflat la granița cu Austria, în faimoasa regiune germană Bavaria.  În 1990, zona a intrat sub protecția UNESCO. E unul dintre cele mai adânci lacuri ale Germaniei, format de ghețari în timpul ultimei ere glaciare. E înconjurat, de-o parte și de alta, de munți înalți ce ajung până la 2.700 de metri. Zona e perfectă, prin urmare, pentru drumeții. Bonus: mica biserică Sfântul Bartolomeu, situată pe o peninsulă a lacului.

 

21. Parcul Național Durmitor, Muntenegru

Cum ajungem: cu avionul până în Podgorica, de unde mai rămâne un drum de două ore și jumătate de parcurs la sol.

Unde stăm: în Zabljak, hoteluri la alegere.

Ce vedem: Canionul râului Tara, cele mai adânci chei din Europa – 1.300 m, săpate de același râu, peisaje superbe alcătuite din păduri de pin și lacuri cu apă cristalină, Muntele Durmitor, spectacole ale naturi oferite prin carsturi, una dintre ultimele păduri virgine de pini negri din Europa.

 

 

22. Tenerife, Spania

Cum ajungem: cu avionul, direct.

Unde stăm: în Santa Cruz de Tenerife.

Ce vedem: plaje exotice, parcuri acvatice, plimbări de-a lungul insulei pe cai sau ponei, monumente istorice diverse (cum ar fi clădirile din La Orotava), Parcul Național Teide – stratovulcanul Teide-Pico Viejo, de 3.718 metri, care pare înconjurat de o „mare de nori”, peisaje „extraterestre”.

 

 

23. Tbilisi, Georgia

Cum ajungem: cu avionul, direct.

Unde stăm: hoteluri pentru toate gusturile, la alegere.

Ce vedem: unul dintre cele mai frumoase orașe, nu foarte departe de noi, care abia acum începe să fie descoperit de călătorii din Europa. Călător cu tricolor ne recomandă Georgia și pentru peisajele superbe pe care le oferă Munții Caucaz.

 

 

24. Kerala, India

Cum ajungem: cu avionul până în Kochi.

Unde stăm: într-unul din orașele din regiune, la alegere.

Ce vedem: plimbări cu bărcile specifice zonei (ca în imaginea de mai jos) de-a lungul canalelor, orașul Kochi și influențele sale multiple – arabe, britanice, olandeze, chinezești sau portugheze, Palatul Mattancherry, oferit Maharajahului din Kochi de către portughezi în anul 1555, plantațiile de ceai din regiunea Munnar, plaja Varkala, total diferită de orice plajă din Europa.

 

25. Taipei, Taiwan

Cum ajungem: direct, cu avionul.

Unde stăm: chiar în oraș, la alegere.

Ce vedem: Templu Longshan, cel mai mare și mai important din oraș, sau Templul Confucius, apreciat mai ales pentru simplitatea sa, Piața de noapte Shilin, un adevărat festival al mâncărurilor delicioase și al cumpărăturilor diverse, Palatul Familiei Lin, la construcția căruia se spune că nu s-au folosit cuie.

 

 

26. Yangon, Birmania (Myanmar)

Cum ajungem: cu avionul, direct.

Unde stăm: chiar în oraș.

Ce vedem: un popor foarte primitor și prietenos cu fiecare călător, plimbări cu balonul cu aer cald, temple budiste, mâncare delicioasă, Lacul Inle, unul dintre cele mai mari și mai frumoase din țară, și locuințele sale lacustre.

 

27. Muntele Aso, Japonia

Cum ajungem: cu avionul până în Osaka, cel mai apropiat aeroport internațional cu tarife convenabile. De aici, urmează un drum de 750 km de parcurs la sol.

Unde stăm: în Kumamoto, la alegere.

Ce vedem: cel mai mare vulcan activ din Japonia, parte din Parcul Național Aso Kuju; cea mai mare caldeiră (depresiune de origine vulcanică – în imagine), grădinile cu flori multicolore, numite Kujū. Muntele și parcul sunt un adevărat paradis pentru pasionații de geologie și natură.

 

 

28. Sigiriya, Sri Lanka

Cum ajungem: cu avionul,  până în Colombo. De acolo, mai rămâne un drum de 230 km de parcurs la sol.

Unde stăm: chiar în oraș.

Ce vedem: fosta capitală a Sri Lankăi (în perioada medievală), cetatea Sigiriya a fost ridicată pe Stânca Leului de regele Kasyapa, folosită în secolul al XIII-lea ca templu budist, abandonată în 1155 și redescoperită relativ recent; „Sigiri graffiti” – poezii pictate pe pereții stâncii, cele mai vechi texte antice în limba singaleză.

 

29. Paracas, Peru

Cum ajungem: cu avionul până în Lima, de unde rămâne un drum de trei ore de parcurs la sol, de-a lungul coastei Oceanului Pacific.

Unde stăm: în Paracas sau în Lima.

Ce vedem: monumente și muzee ce au legătură cu civilizația Paracas – populație andină ce a trăit în Peru între 800 și 100 î.H.r.; Rezervația naturală Paracas; Golful Independenței; priveliști impresionante de coastă; micul oraș Pisco, unde atracția principală e un anume timp de cognac fabricat din struguri.

 

 

30. Olinda, Brazilia

Cum ajungem: cu avionul până în João Pessoa, de unde mai rămâne un drum de o oră și jumătate de parcurs cu mașina.

Unde stăm: chiar în Olinda.

Ce vedem: oraș construit de portughezi în 1537 cu o istorie în foarte strânsă legătură cu industria zahărului fabricat din trestie. La un moment dat, a fost prădat și distrus de către olandezi, pentru ca mai apoi să fie reconstruit. Dintre atracțiile sale principale: arhitectura barocă, grădini, biserici baroce, passos (capele), casele localnicilor pictate în toate culorile curcubeului sau acoperite cu plăci ceramice multicolore.

 

 

Spor la făcut bagaje și la cât mai multe călătorii împlinite! 😀

P.S. Dacă aveți sugestii de locuri ce ar trebui vizitate neapărat anul acesta, așteptăm să ni le spuneți în comentarii. 🙂