0

Cipru – ţara gurmanzilor

Este posibil să fim mult mai familiarizaţi cu deliciile gastronomice de la Paris sau Milano, dar bucătăria cipriotă este recunoscută la malul Mării Mediterane pentru aromele sale şi pentru mixul de culori. Un fusion între turcesc, arabesc şi grecesc, chiar şi cu influenţe englezeşti, mancarea cipriotă se află în centrul culturii, atât pentru reuniunile familiare, cât şi pentru ieşirile cu prietenii.

Dacă ajungi în Cipru, trebuie să petreci cel puţin o seară într-una dintre tavernele locale, aici o să ai posibilitatea să guşti cele mai bune preparate din bucătăria cipriotă şi trebuie să încerci, mai ales, meze (mezedhes), meniu alcătuit dintr-o serie de platouri cu diferite feluri de mâncare. Ciprioţii mănâncă consistent şi nu se rezumă la un singur fel de mâncare, ci combină foarte multe arome şi gusturi, se bucură de fiecare masă în parte.

Un meze cipriot bun va include brânza halloumi (făcută din lapte de capră), inele de sepie, salată ţărănească, ţelină, castraveţi, roşii, măsline, brânză feta, afelia (carne de porc marinată cu coriandru) și, desigur, deliciasa pâinea albă chunky. Desertul tinde sa fie mai puţin sănătos: baclava turcească sau miere servită cu iaurt grecesc si migdale.

Dacă te-am convins, iar Cipru este pe lista ta acum, aşteptăm să ne spui cum a fost!

Sursa: 1