0

Pregătește-ți bagajul pentru Salzburg!

A venit timpul să vizităm regiunea Salzburg din Austria, una dintre cele mai preferate destinații când ne gândim la petrecerea vacanței de iarnă. Dispunând de o multitudine de posibilităţi şi o imensă selecţie în ceea ce priveşte zonele pentru schi, locaţiile de cazare şi diversele activităţi, nicio dorinţă nu poate rămâne neîndeplinită.

salzburg_winter

Cel mai mare complex de peșteri de gheață, peșterile Werfen, în apropierea orașului Salzburg, însumează în total 50 de km, însă doar 1 km este disponibil pentru vizitare. Întregul tur durează aproximativ 75 de minute, iar prețul este de 19 EUR.
Eiswelten_klein

Atracția care primește diploma europeană pentru unicitatea peisajului este Cascada Krimmler, formată din 3 trepte, unde apa cade de la 398 de metri.

winterwasserfall

O plimbare pe Grossglocknerstrasse, cea mai lungă șosea alpină din Europa, oferă o panoramă spectaculoasă spre ghețarul și vârful Grosslockner.

Grossglocknerstrasse
Construită în anul 1077, deasupra râului Salzach, o alta atracție a orasului Salzburg este cetatea Festung Hohensalzburg.

Festung Hohensalzburg

Trucuri de care să țineți cont:

– Peste tot în oraș veți găsi prăjitura Mozart și de oriunde o veți cumpara va fi cu siguranță delicioasă, însă prăjiturile din centrul orașului au un preț prea mare.

Mozartkugel

Piata Augustinerbräu din Mülln este cel mai ieftin loc pentru cumpărat băuturi și au cea mai bună bere din Salzburg, dar mâncarea este foarte scumpă. Vă puteți însă aduce mâncarea singuri, ceea ce este destul de des întâlnit la multe localuri din Salzburg.

– Nu serviți masa în centrul Salzburgului pentru că restaurantele au prețuri foarte mari. Mâncare delicioasă la prețuri bune o veți găsi pe partea dreaptă a râului Salzach, acolo unde este castelul Schloss Mirabell sau în restaurantele din zona Linzergasse sau Steingasse.

Stiftskeller St. Peter este un restaurant situat în centrul istoric din Salzburg, despre care se crede că este cel mai vechi din Europa Centrală, datorită unor acte care datează din anul 803. În plus, acesta este cunsocut ca fiind cel mai vechi restaurant din lume care a funcționat continuu și funcționează și în prezent.