0

Pleci în vacanță? Fă-ți asigurare de călătorie!

Companiile de asigurări de călătorie nu mai pot spune că au o muncă plictisitoare. Se găsește cineva să îi distreze și să le povestească ce au pățit pentru a beneficia de acea asigurare.

Câteva povestioare trăite de călători, unele mai amuzante, altele mai dureroase:

–          Un turist și-a pierdut portofelul într-o scurgere în timpul călătoriei în Natanya în Israel. În loc să anunțe poliția, compania de asigurări și să completeze alte formulare, bravul turist s-a gândit să își rezolve singur problema. În timp ce își pescuia portofelul a fost înțepat de scorpionul care își făcuse cuibul în acea scurgere.  Tratamentul și actele pierdute au fost acoperite de asigurarea de călătorie făcută.

–          Cine se gândește să își facă o vacanță în Sri Lanka și să se relaxeze la umbra unui palmier, cel mai bine să verifice locul. O turistă a fost lovită în cap de o nuca de cocos de 2 kilograme, ce a cazut de la 30 de metri înălțime. Rețele medicale primite au fost suportate de asigurarea de călătorie.

–          Un turist cu o dorință arzătoare de a bea un cocktail a rămas în bar chiar dacă alarma de incediu a localului a început să sune. Și-a dat seama de gravitatea situației când a văzut flăcările din jur. S-a ales doar cu mici arsuri, iar serviciile medicale au fost acoperite de asigurarea de călătorie.

–          O familie aflată în vacanță s-a plâns că le-au fost furate hainele și o parte din mâncare din camera de hotel de către un clan de maimuțe, iar toate pagubele au fost suportate de asigurare.

–          În timpul unei croaziere pe mare, un bătrânel s-a aplecat prea mult peste bord și și-a scăpat proteza dentară în mare. Tot pe un vas de croaziera un barbat s-a plâns că o rafală de vânt i-a aruncat pălăria în mare cu tot cu perucă. Ambii pasageri și-au recuperat banii pentru investițiile lor din asigurarea de călătorie.