0

Unde se relaxeaza cei bogati si celebri

Cu siguranta, nimeni nu se asteapta ca Bill Gates sa vina in concediu la Mamaia, sau Oprah sa se relaxeze de Craciun la Poiana Brasov.

Motiv pentru care revista Forbes a publicat recent un articol care arata cam pe unde isi petrec vacantele cei mai bogati si mai celebri si mai bogati oameni ai lumii: Bill Gates, Oprah, Richard Branson s.a.

Bill Gates

De cand s-a retras de la Microsoft, in iunie 2008, fundatia nonprofit pe care o conduce impreuna cu sotia sa, Melinda, ii ocupa lui Bill Gates mare parte din timp. Asa ca, atunci cand nu e in Africa, acolo unde fundatia isi desfasoara mare parte din activitate, Bill Gates zboara in Groenlanda, la Apussuit Adventure Camp, o statiune de ski in tinuturile inzapezite, unde riscurile de a intalni un alt om sunt minime.

Richard Branson

Parintele brandului Virgin a ales pentru relaxare insula Necker, in apropiere de St. Thomas, inconjurata de ape azurii curate si casa pentru 101 de pasari flamingo. Nu multi reusesc sa ajunga in acest paradis exclusivist,  poate doar niste indivizi ca Mariah Carey, Jay-Z, Oprah…

Ca tot veni vorba de Oprah, mama tuturor show-urilor, cea mai bogata femeie de culoare din lume, se relaxeaza  fie pe proprietatea sa de 20 de hectare din Maui, fie pe cea de ‘’numai’’ 16 hectare din Monecito, California, pe care o numeste ‘’Promised Land’’, ‘’Taramul Fagaduintei’’. Asta nu e tot, insa:  atunci cand are chef de o balaceala in apele limpezi din Caraibe, printre palmieri si cocktail-uri, Oprah ia repejor avionul spre Antigua, unde are toate sansele sa dea peste Eric Clapton sau peste Giorgio Armani.

Silvio Berlusconi e patriot si merge in vacanta in tara sa, in Sardinia, unde detine Villa Certosa, un ansamblu intins pe 60 de hectare, dotat cu tot ce-I trebuie. Mai ales cu femei, ne gandim… Trebuie spus ca Berlusconi, mofturos din fire, nu s-a multumit cu ce are, si a mai construit pe langa vila o laguna artificiala, inca doua piscine (desi vila e la malul marii) si chiar si o intrare subacvatica in stilul James Bond. In final, a clasificat ansamblul ca fiind ‘’secret de stat’’.