0

America va fi invadata anul acesta

… dar nu de terorişti, ci de turişti, şi încă de cei cu dare de mână, dispuşi să-şi cheltuie toate economiile în Ţara tuturor posibilităţilor – sau cel puţin aşa spun cei de la Skyscanner,  care au şi realizat repejor un top al celor mai darnici turişti care vin pe continentul american.

În fruntea clasamentului de turişti mână-largă publicat de  Skyscanner  stau germanii, urmaţi îndeaproape de chinezi, care probabil în următorii 2-3 ani vor ocupă cu mare cinste locul întâi cu coroniţă.

Pe locurile următoare după nemţi şi chinezi vin britanicii (culmea, cunoscuţi ca foarte zgarciti), francezii, japonezii şi italienii.

Tot Skyscanner spune că anul acesta, cea mai vizitată locaţie din SUA va fi New York-ul, ceea ce nu e o mare surpriză, ştiind că, de vreo 20 de ani încoace, ‘Marele Măr’ nu a dus  lipsă de turişti, indiferent de sezon.

După New York, în topul destinaţiilor preferate de turişti în SUA urmează Orlando, Los Angeles, Las Vegas, Miami, San Francisco, Chicago, Boston, Washington DC şi Atlanta. În oraşe mai puţin vizitate precum Portland sau Phoenix se aşteaptă de asemenea creşteri ale numărului de turişti.

Una peste alta, Skyscanner susţine că anul acesta vom asista la revenirea ( mai mult sau mai puţin ) spectaculoasă a turismului în SUA, care va cunoaşte o  creştere de 130% comparativ cu 2009, pe fondul ieftinirii biletelor de avion pentru această destinaţie.